Zwemvereniging de Geul 3e bij Marit monsterestafette

17 december 2005

PAPENDRECHT -In een sterkbezette race in zwembad De Hoogt heeft zwemvereniging De Geul zich afgelopen zaterdag naar een derde plaats gezwommen tijdens de Marit Monsterestafette. De Geul finishte 2 minuten na de Schotejil uit Middelharnis. Winnaar ZOB uit Oud Beijerland zwom zich met 2 minuten voorsprong naar een verdiende eerste plaats met een tijd van 1 uur en veertien seconden. Na afloop ontving ZOB de felbegeerde wisselbokaal uit handen van sponsor Marit Schoenmode.

Voor het vierde achtereenvolgende jaar sluit De Geul het jaar af met dit spetterende evenement waarbij een zestal zwemverenigingen strijden om de titel. Bij deze ’monsterlijk’ lange race zwommen de deelnemende clubs een unieke estafette waarin alle zwemslagen in diverse afstanden aan bod komen. De heren beten het spits af met een zinderende 400 meter wisselslag, gevolgd door de dames met 200 meter vlinderslag, om vervolgens vele zwemmers en een uur later te finishen met een razendsnelle 50 meter vlinderslag voor de heren. Wouter de Win beet namens De Geul het spits af met de 400 meter wisselslag voor heren en zwom hierbij ook een persoonlijk record. Lange tijd zwom De Geul in tweede positie, maar moest uiteindelijk De Schotejil voor laten gaan. Overigens zwommen de Papendrechters een minuut sneller dan vorig jaar.

De poging van ZOB om dit jaar een totaaltijd binnen het uur te zwemmen is wederom niet gehaald. Dat blijft een uitdaging voor volgend jaar.

De toeschouwers die enthousiast geworden zijn bij het aanschouwen van de zwemsport kunnen zich inschrijven voor de Zwemclinic die op 6 januari tijdens het Open Huis van De Geul wordt georganiseerd. Meer informatie over programma en inschrijving volgt binnenkort.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.