Landskampioen onderuit

10 december 2005

PAPENDRECHT - De eerste nederlaag van landskampioen PKC/Café Bar is een feit. In Driebergen ontmoetten de groen-witten een getergd Dalto/Human Network, dat de buitenwereld wilde tonen dat het tot meer in staat was dan een bijrol. Na drie achtereenvolgende competitierondes niet tot winst te zijn gekomen, won de ploeg van Ben Verbree nu wel: 19-16.

Dalto/Human Network wilde de buitenwereld iets tonen. De ploeg was getergd door berichtgeving in de media dat de ploeg was afgehaakt bij de top om te gaan voor een vierde plaats. Aanvoerder Bob de Jong: "Wij wilden even iets rechtzetten. Wij wilden tonen dat we echt nog meedoen voor een topklassering. Daarom waren wij vandaag zeer getergd en nog meer gedreven". Dalto/Human Network moest ook wel winnen om de vierde plaats te behouden. Na vijf verliespunten op rij was de hete adem van de achtervolgers voelbaar en mocht de thuisclub nog iets willen, dan was het nu het aangewezen moment.

Dat was binnen de lijnen terug te zien. PKC/Café Bar, dat het duo Scholtmeijer en Simons uit elkaar had gehaald, kreeg niet de kans om de kenmerkende bliksemstart uit te voeren, hoewel na 1-1 de landskampioen via Wim Scholtmeijer snel op 1-3 kwam. Dalto/Human Network wenste echter niet mee te werken, en via Linda Stolk was de stand snel weer gelijk. Vervolgens ging het tot 6-6 gelijk op, alvorens Bob de Jong eigenhandig ingreep en driemaal scoorde in een fase waarin de thuisploeg uitliep tot 11-6. PKC/Café Bar klampte aan en bepaalde de ruststand op 11-8.

Na de rust was het opnieuw Dalto/Human Network dat het eerst van zich liet spreken. Ilona van de Berg en wederom Bob de Bong vergrootten de marge weer, en PKC/Café Bar bleek niet bij machte nog langszij te komen. Leon Simons verloor zichzelf in kritiek op een gegeven strafworp door arbiter van Golberdinge, hetgeen Simons uiteindelijk op een gele prent kwam te staan. Van Golberdinge, die een gedegen wedstrijd neerzette: "Ik vond het een lastige wedstrijd; ik heb het wel moeilijk gehad."

De situatie waar de strafworp uit voortkwam: PKC/Café Bar intussen probeerde met Djin Schott voor Bart de Wit het tij nog te doen keren, maar bij 13-10 gaf Dalto/Human Network opnieuw gas bij: 15-10. Via 19-13 werd het uiteindelijk 19-16. En pas in die fase wist Korfbal League topscoorster Mady Tims haar eerste en enige treffer te noteren. Sietske van de Sande won het onderlinge duel op punten. De dames van PKC/Café Bar bleven sowieso achter en wisten gezamelijk maar drie goals te produceren.

Opvallend was het duel tussen Leon Simons, die niet echt lekker in de wedstrijd zat, en Dalto/Human Network-steunpilaar Arjen Blankenstein (foto). Beiden vochten pittige duels uit, waarbij lang niet altijd Simons als overwinnaar tevoorschijn kwam. Leon zei dan ook: "Wij hebben deze nederlaag volledig aan onszelf te wijten". Blankenstein bevocht Simons met diens eigen wapens en gebruikte zijn eigen lichaam naar vermogen. Hij wist daarmee een groot aantal aanvallen van PKC/Café Bar te onderbreken. Blankenstein roemde na de wedstrijd al zijn ploeggenoten, waarbij hij zichzelf niet eenmaal noemde. Het tekent de bescheiden maar voor Dalto/Human Network zo belangrijke speler.

Doelpunten PKC/Café Bar: Leon Simons 5, Wim Scholtmeijer 5, Steven de Graaf 2,
Bart de Wit 1, Suzanne Struik 1, Bianca Joustra 1, Mady Tims 1.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.