Vrijwilligers maken het verschil

09 december 2005

PAPENDRECHT - Terecht is er deze dagen aandacht voor al het vrijwilligerswerk in Nederland. Het CDA steunt de actie van harte en wil graag een aantal vrijwilligers in het zonnetje zetten en zelf ook de handen uit de mouwen steken.

Het CDA heeft landelijk een actie opgezet voor de plaatselijke afdelingen van De Zonnebloem, die geregeld aandacht geven aan mensen die door chronische ziekte of handicap aan huis gebonden zijn. Het CDA Papendrecht doet daar ook aan mee en organiseert een maaltijd voor de Zonnebloem-gasten en hun vrijwilligers. De maaltijd zal niet op 10 december zijn, maar naar keuze op 26 of 31 januari, zodat er juist in die wintermaand iets is om naar uit te kijken.

De leerlingen van De Lage Waard aan de Burg. Keijzerweg zullen een lekkere 3-gangenmaaltijd maken en de gasten ontvangen in hun restaurant. Vooraf worden mensen ontvangen met een kopje koffie en krijgen ze een kleine rondleiding in de school. Op die manier ervaart men een stukje van de eigen woonplaats, wat men normaal niet meemaakt.
Het CDA Papendrecht en de school De Lage Waard willen op deze manier het vrijwilligers-werk dat door de Zonnebloem langdurig en achter de schermen gebeurt, nu eens voor het voetlicht brengen en waarderen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.