Begroting Willem de Zwijger College Molensteen voor gemeente

09 december 2005
Begroting Willem de Zwijger College Molensteen voor gemeente

PAPENDRECHT - De commissie Samenleving van de raad van Papendrecht ergerde zich donderdag 8 december groen en geel aan de late indiening van de begroting voor het jaar ... 2005 van het Willem de Zwijgercollege (WZC). Het is bijna traditie dat dit erg laat gebeurt , maar wanneer de cijfers zwart zijn of wanneer de kosten voldoende gedekt zijn door opgebouwde reserves, wordt zo'n begroting als hamerstuk behandeld. Het is dan ook een bijzondere relatie die de raad, de burgemeester en het WZC als een triangel met elkaar hebben.

De burgemeester van Papendrecht is voorzitter van de gemeenschappelijke regeling voor het Willem de Zwijgercollege, enkele raadsleden (ook uit de gemeenten Alblasserdam en Hardinxveld) vormen het bestuur en een ander binnen het college van B&W, wethouder van onderwijs A. Vogel, is verantwoordelijk voor de gebouwen van de school. En juist die gebouwen zijn te duur. Met name het gebouw van de vestiging Alblasserdam is vooral oorzaak van de rode cijfers waar de school in terechtgekomen is.

Al heel lang ligt er een voorstel bij de raad van Alblasserdam om de vestiging daar te sluiten en de leerlingen naar Papendrecht te laten komen. Men probeert de sluiting van de laatste middelbare school aldaar met hand en tand tegen te houden onder andere door goedkopere nieuwbouw te overwegen of, eventueel, mee te betalen aan het begrotingstekort van de WZC. De beslissingen daarover worden regelmatig uitgesteld, maar voor de raad van Papendrecht is dat niet langer aanvaardbaar. De commissie Samenleving van Alblasserdam praat volgende week weer over deze materie. Of daar doorbraken zullen worden bereikt is nog onduidelijk.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.