Gemeenteraad wijst theaterplan af

07 december 2005

PAPENDRECHT - Tijdens een vergadering van de raadscommissie ABZ (waarvan alle fractievoorzitters lid zijn) is gisteravond gebleken, dat de Papendrechtse gemeenteraad ook het nieuwste plan voor nieuwbouw van Theater De Willem afkeurt. Alleen de VVD en D66 steunen het plan, dat nieuwbouw inhield aan het Bosch en over de Pontonniersweg heen.

Toren
De grootste bezwaren werden geuit tegen de woontoren die onderdeel vormt van het gehele plan. Volgens een aantal fracties past zo'n toren niet in Papendrecht. Gerard Vogels (D66) betreurde het dan ook dat een aantal fracties meerdere malen heeft te kennen gegeven voor een nieuwe theater te zijn, maar als puntje bij paaltje komt steeds een reden weet te vinden om er uiteindelijk toch weer tegen te stemmen. Hij doelde daarbij op CDA, PAB en Groen Links. PvdA, SGP en CU zijn altijd al tegenstanders geweest van de nieuwbouwplannen.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.