Drie jeugdteams TTV Papendrecht kampioen!

03 december 2005
Drie jeugdteams TTV Papendrecht kampioen!

De jeugdselectie wist zich voor de laatste wedstrijd tegen Dordrecht 5 al kampioen en onderstreepte dit door een dikke 1-9 uitslag te spelen. Wouter Lagendijk en Arvin van Gameren speelden beiden resoluut een hattrick en trokken samen ook het dubbel naar zich toe. Het bekende puntje voor de eer liet Iris Kornet aan de gastheren. Heel opmerkelijk is dar Arvin dit seizoen niet eenmaal hoefde te buigen voor een tegenstander en dus trots mag zijn op zijn persoonlijke score van 100%. De jeugdselectie promoveert naar de 2e klasse.

Een werkelijke triller was de laatste wedstrijd van team 2 dat in Nieuwland minimaal 5-5 moest spelen in een directe confrontatie tegen de naaste concurrent in de vierde klasse, Tavernie 2. Met slechts nipte gameverschillen verloor Matthijs van Hoek de openingspartij waarna Matthijs Rietveld gedecideerd de stand gelijktrok. Vervolgens verliest Maarten Lagendijk zijn eerste partij en winnen de beide Mathijssen het dubbel, 2-2 dus. Matthijs van Hoek zet Papendrecht 2 op voorsprong, maar Maarten verliest dan weer in 5 games: 3-3. Met de nodige moeite kan Matthijs Rietveld de stand weer op 3-4 brengen, waarna Maarten ook zijn derde partij nipt uit handen moet geven: 4-4. Ook de laatste partij van Matthijs van Hoek ging naar de gastheren, zodat bij een 5-4 tussenstand alle druk op Matthijs Rietveld komt te staan. Enerzijds is er de druk van het handhaven van zijn ongeslagen status, anderzijds zal een winstpartij het kampioenschap voor team 2 inluiden. Maar de zenuwen spelen ook mee en Matthijs verliest de eerste game met het kleine verschil van 11-9. Met alle ogen van de toeschouwers op zich gericht wint hij de volgende games met 6-11 en 11-13. Nog slechts één winnende game te gaan en resoluut dwingt Matthijs tegenstander Björn Alting met 3-11 op de knieën en laat een zeer teleurgestelde maar sportieve gastvereniging met lege handen.

Het derde jeugdteam had slechts enkele puntjes nodig om het seizoen met het kampioenschap te bekronen. In Oud-Alblas hadden Pascal van Hoek (hattrick), Max Kornet (2x) en Kevin de Wild (2x) weinig moeite met het lager geklasseerde Top Spin 3. Ook het dubbel van Pascal en Kevin ging gedecideerd naar de Papendrechters die vervolgens niet wisten hoe snel ze naar De Kooy konden reizen om het grote kampioensfeest te vieren.

Zaterdagmiddag zijn in het thuishonk De Kooy de najaarskampioenen bij de jeugd gehuldigd. Na afloop van de uitwedstrijden hadden jeugdleider Rob van den Bos en de jeugdtrainers Frank van Wijngaarden en Willem-Jan Lindhout een groots feest georganiseerd om de jeudselectie en de jeugdteams 2 en 3 te huldigen voor het behaalde kampioenschap.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.