Eenzijdig schuttersfestijn op de oostpolder

03 december 2005

PAPENDRECHT - DOS/WK had zaterdagmiddag helemaal niets in te brengen tegen PKC/Café Bar. Misschien wel door het bezoek van een hele delegatie zwarte pieten raakte het "geen pepernoot" in de Oostpolderhal. Het miste niet alleen zuiverheid, maar ook bijna iedere rebound werd verloren, waardoor het de bal na enkele seconden steeds weer kwijt was en niet echt aan aanvallen kon toekomen, waardoor PKC/Café Bar nimmer onder druk kwam te staan. Het werd dan ook een simpele, maar verdiende overwinning voor de Papendrechters, die nu langzaam klaar lijken te zijn voor het treffen met de top van de Korfbal League de komende drie wedstrijden.

Zonder de geschorste Steven de Graaf (voor hem speelde Djin Schott) en met coach Steven Mijnsbergen aan de andere kant van het schotje, startte PKC/Cafe Bar voortvarend.
Mady Tims opende vrijwel vanuit het beginsignaal en twee minuten later was het al 3-0 door treffers van Bart de Wit en Wim Scholtmeijer. DOS/WK kon vanaf de stippositie en een afstandschot even aanklampen (3-2), maar daarna liep PKC/Café Bar steeds verder weg.
De 8-3 van Wim Scholtmeijer was een van de hoogtepunten in de eerste helft. waarbij hij na een doorloop zwevend in de lucht met één hand achterwaarts de bal door de korf wist te krijgen. Bij 10-5 gaf PKC/Café Bar even extra gas en deze versnelling bracht in luttele ogenblikken de stand op 15-5.

Rust 18-7. Na de theepauze was er even een rommelige fase, waarin PKC/Café Bar het wat rustiger aan deed en minder effectief tot afronding wist te komen. DOS/WK mocht toen even hopen een hernieuwd debacle na de 34-13 nederlaag verleden week tegen Dos'46 af te kunnen wenden, maar toen Leon Simons "emmerend" vanaf de middenlijn de 21-9 liet aantekenen, brak alle weerstand. Tiekink werd gewisseld en PKC liep uit naar 27-11. Met nog enkele minuten te spelen wilde het publiek "de dertig" op het scorebord zien verschijnen.

Het werd 28-12, 29-12 en daarna stokte het even, mede doordat er te gehaast werd geschoten. Met nog slechts enkele seconden te spelen, viel dan tenslotte toch nog de 30e treffer door de mand. Eindstand: 30-15.

Dubbele cijfers dus voor de Papendrechters, die langzaam in vorm en effectiviteit lijken te groeien. In de komende drie wedstrijden tegen de top van de Korfbal League met twee lastige uitwedstrijden naar Dalto/Human Network en Dos'46 en tussendoor een thuiswedstrijd tegen Fortuna, zal de ploeg moeten laten zien, hoe het echt staat in de onderlinge krachtsverhoudingen.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.