CDA blij met onbetaald straatparkeren

29 november 2005
CDA blij met onbetaald straatparkeren

PAPENDRECHT - Het CDA Papendrecht heeft met genoegen kennis genomen van het voorstel van Burgemeester en Wethouders om geen betaald parkeren op straat in te voeren als in 2007 de parkeergarages in het centrum in gebruik worden genomen. Ook is het CDA verheugd over het voorgestelde gematigde uurtarief. Hoewel het CDA de details van het voorstel nog niet kennen en het voorlopig om een proef voor een jaar gaat, zijn ze toch blij met het resultaat. Ze hopen dan ook dat de proef zal slagen en er geen verkeerstechnische moeilijkheden of financiële problemen ontstaan door een te lage bezettingsgraad van de garages.

Het CDA heeft zich vanaf het ogenblik dat de discussie startte over de vorm van parkeerregulering na het in gebruik nemen van parkeergarages, zich verzet tegen betaald straatparkeren. Het is duidelijk dat gezien de kosten van de parkeergarages er een parkeertarief in de garages geheven moet worden. Daar staat dan wel het comfort van dichtbij de winkels overdekt parkeren en direct binnendoor met een winkelwagentje naar de supermarkt te kunnen rijden. Een tarief van € 0,50 per uur is bescheiden. Bovendien gaat het CDA er van uit dat er ondernemers acties zullen voeren, waarbij een deel van het parkeergeld gecompenseerd wordt. Bij het straatparkeren wijzigt er weinig aan de bestaande situatie. Er is ook geen sprake van de parkeerproblematiek van bijvoorbeeld een stad met een middeleeuws centrum. Een andere reden dan een financiële is er niet om van het blauwe-zonesysteem over te gaan op betaald parkeren.

Parkeerregulering door middel van een blauwe zone heeft volgens het CDA voorkeur boven betaald straatparkeren. Betaald straatparkeren zal meer overlast in de omgeving van het centrum geven dan het gebruik van een blauwe zone systeem. Het blauwe zone systeem is vriendelijker en aantrekkelijker voor mensen die bewoners, winkels of bedrijven buiten het directe Meentgebied bezoeken. Het brengt ook geen oneigenlijke concurrentie te weeg met onze andere winkelcentra en die van de onze buurgemeenten. Het lage tarief in de garages leidt er ook toe dat er niet onnodig naar lege blauwe zone plaatsen gezocht zal worden. De financiële bijdrage van betaald straatparkeren is per saldo beperkt. Het is te hopen, dat het betrekkelijk lage garagetarief tot een hoge bezettingsgraad in de garages leidt. Aan de bewoners van het centrum, die niet over een eigen parkeergelegenheid beschikken, zullen ontheffingen verleend moeten worden.

Het CDA vindt het belangrijk dat ons nieuwe centrum succesvol wordt. Een vriendelijke Papendrechtse uitstraling is daarbij van belang. In dat beeld past meer de blauwe zone dan de parkeerautomaat.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.