Man rijdt door na veroorzaken aanrijding

29 november 2005

PAPENDRECHT - Op de kruising Burgemeester Keijzerweg/Westkil is dinsdagavond 29 november een 23-jarige man uit Papendrecht met zijn auto tegen een andere auto aangereden. De jongeman reed over de Westkil in de richting van de Burgemeester Keijzerweg. Op het kruispunt zou hij naar eigen zeggen bij groen licht linksaf zijn geslagen richting Sliedrecht. Op dat moment kwam er juist uit die richting een 19-jarige man uit Papendrecht in de auto.

Deze was voornemens rechtdoor te rijden bij groen licht. Er volgde echter een aanrijding met alleen materiële schade. Onduidelijk is nog wie precies op dat moment groen licht had. Beide bestuurders stapten uit en besloten de schade onderling te regelen. De 23-jarige gaf vervolgens gegevens op die later vals bleken te zijn.

Ook verliet hij de plaats van de aanrijding. Daarop werd de politie ingeschakeld. Die wist de 23-jarige te traceren op een adres aan het Oosteind. De jongeman bleek te hebben gedronken na een blaastest (545 ugl). De verdachte verklaarde op het bureau bewust valse gegevens te hebben gegeven omdat hij bang was dat de bestuurder van de aangereden auto hem thuis op kwam zoeken. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. Ook wordt onderzocht hoeveel de 23-jarige bestuurder had gedronken ten tijde van de aanrijding.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.