Natuur en Vogelwacht wint prijs

26 november 2005
Natuur en Vogelwacht wint prijs

PAPENDRECHT - De Natuur- en Vogelwacht ‘De Alblasserwaard’ (NVWA) heeft onlangs de derde prijs gewonnen in een wedstrijd om meer bos op eigen bodem aan te planten. De NVWA heeft het geldbedrag aangewend voor de aanschaf van educatief materiaal voor de twee verschillende jeugdwerkgroepen.

Onder het motto ‘Bos op eigen Bodem’ organiseerde De Echte Energie uit Amsterdam een wedstrijd onder particulieren en instanties om ideeën aan te dragen om een bijdrage te leveren aan 100% schone energie om hiermee de zuivering van de lucht te bevorderen.

Langs de provinciale weg N214 wordt in totaal 1 hectare bos geplant; niet in een lange strook met bomen, maar middels bossages, zodat de openheid van het landschap wordt verbeterd. Het woord openheid is een kernwoord voor de overheid echter er wordt niet altijd aan gewerkt.
Zie onze visie op www.nvwa.nl onder planologie. Met dit idee is dus de 3e prijs gewonnen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.