Individuele klasse PKC beslissend tegen Deetos

26 november 2005

PAPENDRECHT - Het collectief van Deetos was niet voldoende om landskampioen PKC het eerste puntverlies toe te brengen. Na een snelle voorsprong voor de gasten vocht de thuisploeg steeds terug, maar zag door individuele acties van de Papendrechters het verschil telkens weer oplopen. Via 8-11 in de rust werd het 18-22.

PKC startte zoals men dat vaker doet: overdonderend. Direct al stond er een 1-4 score op het bord, en moest thuisploeg Deetos in de achtervolging op de landskampioen. Dat deed men met de invallers Rechelle Algra en John Mersie op de plaatsen van respectievelijk Daniela Riet en Martijn van Bommel. Beiden bleven met een blessure aan de kant. Met name Mersie speelde een uitstekende wedstrijd. Hij maakte het Wim Scholtmeijer bij vlagen erg lastig en wist zelf driemaal tot scoren te komen. Hij kon echter niet voorkomen dat Scholtmeijer tweemaal scoorde op voor PKC zeer belangrijke momenten. PKC liep in de eerste helft uit via 4-8 en 7-11 naar een 8-11 ruststand.

Bij de stand 11-13 werd het even spannend, maar de individuele klasse van PKC besliste de wedstrijd in een kort tijdsbestek. het waren achtereenvolgens Marjan de Jong, Leon Simons en Mady Tims die de score tilden naar 11-16. Deetos veerde nog eenmaal op en kwam op 17-19. Het was echter Wim Scholtmeijer die de 20e inschoot, gevolgd door 17-21 van Leon Simons. Aart Heijbeek, terugkomend van een blessure, speelde bij Deetos de laatste tien minuten mee en pakte zijn goal mee. Hij speelde vooraf al de hele wedstrijd bij de reserves van Deetos en lijkt speelklaar te zijn voor de volgende wedstrijd. Steven de Graaf en PKC-coach Steven Mijnsbergen kregen een gele prent voorgetoverd van arbiter Alle Visser.

Doelpunten PKC: Leon Simons 6, Mady Tims 5, Bianca Joustra 4, Marjan de Jong 2, Wim Scholtmeijer 2, Bart de Wit 1, Steven de Graaf 1, Suzanne Struik 1.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.