De Geul zwemt tweede ronde zwemcompetitie

26 november 2005

Afgelopen zaterdag trok een grote groep zwemmers van de Geul, gelukkig niet gehinderd door sneeuw of storm, naar Middelburg om daar de tweede ronde te zwemmen in de KNZB zwemcompetitie. Het werd een succesvolle middag met flink wat PR’s en medailles.

De jongste zwemmertjes zwommen 25 meter vrije slag waarbij Latona Baart het zilver opeiste en Djamari Oetringer het brons. Later in de middag won Djamari nog zilver op de 50 school. Bij de leeftijdsgroep minioren 6 zwom Femke van der Linde op zowel de 100 wissel als de 50 vrij naar het goud. Chadassa Mannee volgde goed met twee bronzen medailles. Bij de jongens haalde Chris Verhoek goud op de 100 wissel en brons op de 50 vrij, Tim Muller zwom naar brons op de wissel en Jesse de Win naar zilver op de vrij.

Ook bij de junioren waren er aardig wat medailles. De 100 school werd bij de meisjes een Geul onderonsje: Romy Hoenderop werd eerste, Rachel Muller tweede en Naomi Mannee derde. Bij de jongens pakte Bas van den Sigtenhorst het brons op de 100 school en Jeroen van Dijk deed hetzelfde op de 100 rug. De meest indrukwekkende PR’s van de middag werden ook in deze leeftijdsgroep gezwommen en wel door Fiona van Dongen en Susannah de Witte, die allebei rond de elf seconden van hun beste tijd afzwommen.

Chantal van der Perk haalde bij de meisjes jeugd een zilveren medaille op de 100 vlinder en Senna van Dongen won eenzelfde medaille op de 100 vrij. Bij de jongens pakte Martijn de Win op zowel de 100 school als de 200 wissel het goud. Samantha van Eijk won bij de meisjes senioren het zilver op de 100 school en bij de dames zilver op de 200 rug. Yuri van Omme en Wouter de Win mochten bij de heren twee keer op het podium staan: Yuri werd tweede op de 50 school en de 200 rug, Wouter werd eerste op de 200 rug en tweede op de 200 vrij. Nadat alle vier de estafettenummers met een tweede plaats afgesloten waren kon de Geul terugkijken op een geslaagde wedstrijd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.