Kampioenschap voor beide selecties TTV Papendrecht

26 november 2005

Op de vooravond van het 60 jarig jubileum zijn zowel de seniorenselectie als de jeugdselectie van de Tafeltennisvereniging kampioen geworden.

Het eerste seniorenteam speelde vrijdagavond de slotwedstrijd van de najaarscompetitie in Den Haag tegen VVV3. Een groot voordeel was dat Richard Steenhuisen net op tijd zijn oude niveau heeft teruggevonden. Na zijn hattrick de week ervoor herhaalde hij in Den Haag dit kunststukje. Zijn dubbel met Eddie van Weelde betekende voor de vijfde opeenvolgende maal een extra punt. Eddie op zijn beurt diende slechts eenmaal te buigen voor de gastheren en Winnie van Rooy wilde daarbij niet achterblijven. Met een uiterste inspanning wist hij in de slotpartij een schier onmogelijke achterstand om te buigen naar zijn tweede winstpunt.
Hoewel enigszins gehandicapt doordat dit seizoen veelvuldig een invaller nodig was promoveert Papendrecht 1 niettemin naar de hoofdklasse en weet zich voor het volgende seizoen verstrekt met de van Shot Zwijndrecht afkomstige Levent Akkaya.

In de wetenschap dat zij zich al hadden gehandhaafd in de 1e klasse speelden de reserves donderdagavond eveneens in Den Haag een enigszins verplicht nummertje tegen VVV 4 dat het kampioenschap al had gevierd. Het klasseverschil kwam tot uiting in een 9-1 nederlaag. In hun persoonlijke duels kwamen Bas van Oers, Guido Houwing en invaller Eric v.d. Cammen niet tot score, het gewonnen dubbel van Bas en Guido betekende het puntje voor de eer.
Het gepromoveerde Papendrecht 3 heeft een verblijf in de 1e klasse niet kunnen prolongeren. Het team van Jan Schoon, Patrick van Vooren, Hanno van Sintmaartensdijk en André Voskuijl gaat stuivertje wisselen met team 5 dat op overtuigende wijze kampioen werd in de 2e klasse (zie het bericht van vorige week).

De Papendrechtse jeugdselectie vernederde zaterdagmiddag in Krimpen a.d. IJssel de directe concurrent Trefpunt 1 met een 1-9 overwinning. Wouter Lagendijk speelde een gedecideerde hattrick en Arvin van Gameren eveneens. Voor Arvin was dit de achtste achtereenvolgende. Beiden tekenden ook voor een gewonnen dubbel. Iris Kornet was zo sportief om één puntje voor de eer aan de gastheren te laten. Met nog een wedstrijd te spelen is de jeugdselectie inmiddels zeker van het kampioenschap in de 3e klasse.

Het is mogelijk dat ook het tweede en derde jeugdteam het seizoen gaan bekronen met een kampioenschap. Beide teams waren zaterdag vrij, afhankelijk van de uitslagen van de concurrentie zullen na afloop van de slotpartijen (uitwedstrijden) op 3 december alle kampioenschappen gevierd worden thuis in De Kooy.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.