DES herstelt zich knap na bekerdebacle

20 november 2005

PAPENDRECHT - De vraag van vandaag was of de mannen van coach Dino Skornja de dreun van afgelopen vrijdag te boven waren. De smadelijke nederlaag, tegen HV Heerle, waardoor DES'72/HAR&O uit het bekertoernooi gegooid werd bleek DES op het juiste moment weer met beide benen op de grond gezet te hebben. DES speelde tegen de reserves van Quintus weer voor de winst. De tactische zet van Quintus om Joost van Est vanaf de 1e minuut mandekking te geven mocht niet baten. Weliswaar scoorde Joost hierdoor minder maar was hij toch nog goed voor 10 treffers. Quintus maakte echter de betere start en kwam snel met 3-1 voor maar na een kwartier spelen kwamen de Papendrechters op gelijke hoogte bij een 7-7 stand. DES liep vervolgens uit naar een 11-15 voorsprong maar vooral de snelle tegen aanvallen van Quitus zorgden voor een 15-16 ruststand.

De tweede helft kon DES'72/HAR&O de voorsprong houden en bleef het Quintus steeds een paar punten voor. In de 13e minuut liep Alvin van der Kuil tegen zijn derde tijdstraf op en mocht definitief het veld verlaten ruim 6 minuten later onderging Joris van Donk hetzelfde lot. Deze uitsluitingen konden niet voorkomen dat DES een slotoffensief inzette. De laatste 8 minuten speelde DES een tandje te hoog voor de thuisploeg. DES won ruim 29-37 van Quintus 2. Door deze winst gaat DES'72/HAR&O zich mengen in de kop van de 1e divisie. Samen met White Demons en Hurry Up voeren ze met 18 punten het klassement aan. Tevens doen ze goede zaken voor de tweede periode titel waar ze nog geen punt hebben verspeeld. Volgende week komt Smeeing/BDC bij DES op bezoek.

Doelpunten DES'72: Joost van Est 10x, Michael Oosterbaan 7x, Remco Peters 7x, Oskar Broz 4x, Andre Kraaijeveld 3x, Alvin van de Kuil 3x, Tim Hoogedoorn 2x en Arjan Koster 1x

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.