Zwaar bevochten overwinning PKC

19 november 2005

Er waren niet zo heel veel supporters uit het hoge noorden afgereisd naar de PKC-hal op de Oostpolder, die derhalve maar half gevuld was. Na twee nederlagen tegen Dalto en Fortuna hadden de Groningers afgelopen woensdag laten zien tegen Dos'46, dat zij niet onderschat mochten worden. In Groningen werd Dos'46 afgeserveerd met 19-12, zodat de ploeg van Steven Mijnsbergen zich gewaarschuwd mocht voelen.

PKC/Café Bar startte goed en binnen enkele minuten stond er een "geruststellende" 5-2 tussenstand op het scorebord. Het leek een onbezorgd middagje te kunnen gaan worden, waarbij bij sommigen zelfs flash backs van een eerdere zaalfinale in Ahoy naar boven kwamen. Maar ineens veranderde het spelbeeld: PKC/Café Bar kwam steeds moeilijker tot scoren, de voorbereidende combinaties liepen niet meer goed, met name in het vak van Leon en Wim, terwijl Nic zich steeds beter in de wedstrijd vocht. De Groningers naderden steeds dichter en na 20 minuten stond er ineens 7-7 op het bord. Brutaalweg nam Nic vervolgens de voorsprong (7-8) om na 9-9 vijf minuten voor de rust uit te lopen naar 9-11 via een stip. In de laatste minuten kon PKC/Café Bar dan toch weer langszij komen (11-11) en met nog twintig tellen te gaan ook weer voor: 12-11.

Na rust wilde PKC/Café Bar direct toeslaan en met twee snelle treffers stond het binnen de minuut 14-11.
Maar opnieuw wist Nic zich terug te knokken naar 14-13 door soms wat fysiek spel, hetgeen tot felle reacties van Steven Mijnsbergen langs de lijn aanleiding gaf. Dit had wel uitwerking, want PKC/Café Bar liep daarop weer uit naar 17-13, aanleiding voor een time Out door Taco Poelstra. Met nog zo'n 7 minuten te spelen, leek de wedstrijd met 20-15 beslist. Toch bleef Nic.-Expertus in zichzelf geloven en weer kwamen de Groningers terug. Met nog 4 minuten te gaan stond het 20-18. Met een afstandschot leek het 20-19 te worden, maar de scheidsrechter keurde de bal af vanwege een overtreding onder de korf. Kort nadien werd het wel 20-19 en leek de wedstrijd nog alle kanten te kunnen opgaan. Bianca Joustra en Saskia Euser brachten PKC/Café Bar echter alsnog in veilige haven. Eindstand 22-19.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.