Papendrecht 5 kampioen, seniorenselectie TTV Papendrecht bijna

19 november 2005
Papendrecht 5 kampioen, seniorenselectie TTV Papendrecht bijna

PAPENDRECHT - Door twee overwinningen afgelopen week heeft de seniorenselectie zicht op het kampioenschap in de promotieklasse. Allereerst werd dinsdag concurrent Smash 1 met 3-7 verslagen op het eigen terrein in Schoonhoven. Winnie van Rooy, Richard Steenhuisen en Eddie van Weelde noteerden allen twee zeges, Richard en Eddie wonnen het dubbel. Vrijdagavond in De Kooy speelde Richard voor de tweede maal dit seizoen een hattrick en hoefde Eddie slechts eenmaal te buigen voor Ilac 3 uit Gouda. Het gewonnen dubbel van beiden was het zevende extra punt van het seizoen.

Opnieuw diende Papendrecht 1 de diensten van een invaller te benutten. De keuze viel op Hanno van Sintmaartensdijk en dat bleek een goede: Hanno was goed voor twee overwinningen. De verwachting is dat vrijdagavond in de slotwedstrijd in Den Haag tegen het lager geklasseerde VVV 3 het kampioenschap gevierd zal worden omdat een gelijkspel voldoende kan zijn.

Papendrecht 5 (foto) heeft ruim voor het eind van de competitie al het kampioenschap in de tweede klasse behaald. Na twee dikke 8-2 overwinningen heeft het team de concurrentie ver achter zich gelaten. Met slechts twee nederlagen en veel invalbeurten bij hoger geklasseerde teams is Jeffrey de Bosscher de man van het seizoen bij de TTV Papendrecht. Ook de terugkeer van Eric van der Cammen (13 overwinningen uit 15 partijen) heeft voor een belangrijk deel bijgedragen aan dit kampioenschap. Met een scoringspercentage van 81% doen Nathalie Nobel en Adino Bosch geenszins onder aan de uitstekende palmares van team 5.

De Papendrechtse jeugdteams speelden zaterdagmiddag in De Kooy hun competitiewedstrijden met klinkende uitslagen. De jeugdselectie versloeg Sliedrecht Sport 2 met 7-3. Arvin van Gameren speelde zijn zevende achtereenvolgende hattrick en blijft dit seizoen vooralsnog ongeslagen. Iris Kornet voegde daar heel verdienstelijk 2 punten bij. Wouter Lagendijk diende evenwel tweemaal een tegenstander te feliciteren. Zijn dubbel met Arvin was daarentegen weer een gedecideerde overwinning. Met nog twee (uit-)wedstrijden voor de boeg kent Papendrecht 1 nog steeds een kleine voorsprong op de concurrenten in hun 3e klasse.

Papendrecht 2 noteerde een nipte 6-4 winst op MTTV 2 uit Meerkerk. Ook in zijn zesde optreden continueerde Matthijs Rietveld zijn ongeslagen status. Hierdoor gemotiveerd boekte Maarten Lagendijk twee overwinningen en kon zijn dubbel met Matthijs ook in winst worden omgezet. In schril contrast hierbij staan de vruchteloze pogingen van William v.d. Adel om daar een punt aan toe te voegen. De koppositie in de vierde klasse is nog fragiel, volgende week zal team 2 niet spelen en slechts leidzaam moeten afwachten of de concurrentie de koppositie kan overnemen.

Het derde jeugdteam kent betere vooruitzichten op een kampioenschap in de vijfde klasse. Pascal van Hoek en Jamie de Waardt wonnen beiden tweemaal en samen ook het dubbel. De tweede verdienstelijke hattrick van Kevin de Wild dit seizoen betekende een dikke 8-2 uitslag en draagt bij aan een mogelijke bekroning met een kampioenschap op 3 december in de laatste partij in Oud Alblas tegen Top Spin 3.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.