De Geul haalt vijfde plaats bij Speedo clubmeet

19 november 2005

De jongste zwemmers van de Geul hebben afgelopen zaterdag een geweldige prestatie geleverd door als club een vijfde plaats op te eisen bij de Speedo Clubmeet.

Bij deze wedstrijd wordt door zwemmers tot 12 jaar gezwommen op drie nummers, zowel persoonlijke als estafette nummers. Bij elk individueel nummer telt de tijd van de snelste zwemmer per vereniging voor de totaaluitslag en daarbij komen nog de eindtijden van drie estafettenummers. De club die aan het eind van de wedstrijd de laagste totaaltijd heeft eindigt op de eerste plaats.

In de jongste categorie, minioren 3 en 4, werd de Geul bij de meisjes vertegenwoordigd door Latona Baart, Anne Duijndam em Djamari Oetringer. Zij slaagden er alledrie in om één of meer PR’s te zwemmen. Bij de jongens zorgde Jesse de Win voor kostbare punten door als eerste aan te tikken op de 50 school. Yaro Roodenburg en Nick Molle namen de overige twee individuele nummers voor hun rekening.

De 50 school bij meisjes minioren 5 leverde Chadassa Mannee een derde plaats op en Debby van Steenderen, Carmen Muilwijk en Miriam Belhaine zorgden op de overige individuele nummers voor de punten. Bij de jongens zwom Tim Muller een prachtig PR op de 100 vrij en Niels Rietveld verbeterde zijn tijd op de 50 school.Tenslotte waren er nog de oudste deelnemers, minioren 6. Femke van der Linde zwom naar de derde plaats op de 50 vlinder en zwom een PR op de 100 wissel. Eline Molle zwom zowel op de 50 vlinder als op de 100 vrij vijf seconden van haar beste tijd af. Bij de jongens zwom Johan de Jong een mooi PR op de 100 vrij. Ook de drie estafettenummers werden met succes gezwommen en na een spannende wedstrijd eindigde de Geul vóór een aantal gerenommeerde verenigingen op een prachtige vijfde plaats. In een veld van 15 verenigingen mag dit een hele goede prestatie genoemd worden, zeker omdat de Geul door omstandigheden nog twee zwemmers moest missen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.