P/A 2 Krijgt het ook moeilijk in 3e klasse

15 november 2005
P/A 2 Krijgt het ook moeilijk in 3e klasse

PAPENDRECHT - Het tweede team van schaakclub Papendrecht/Alblasserdam, dat vorig seizoen degradeerde van de 2e naar de 3e klasse, krijgt het ook op het lagere niveau moeilijk zich te handhaven. De thuiswedstrijd tegen koploper SO Rotterdam 7 ging met 3½ - 4½ verloren.

Dat Jo Pattinama aan bord 1 zou verliezen van de objectief veel sterkere A.Helfrich zat er in, maar het verlies van Arie de Kluijver (bord 7) en Daniël Castaing (bord 6) was, gezien de positie van hun tegenstanders op de ranglijst van de Schaakbond, een tegenvaller. Fraai waren daaren tegen de overwinningen van Zahir Likic (bord 3) met een fraaie matcombinatie en Gerrit de Jong (bord 8) tegen opponenten van ongeveer gelijkwaardig niveau, terwijl Phillip Kraaiveld en zijn tegenstander hun minieme krachtsverschil tot uitdrukking brachten in een remise. Het gelijke spel van Magnus Souverein (bord 2) was gezien de rating van zijn tegenstander fraai, maar er had meer ingezeten voor de Alblasserdammer. Het duel tussen de teamleiders Koert Timmerman en Jan Timmerhuis eindigde vlot onbeslist en daar zal de P/A speler het minst vrolijk van zijn achteraf.

Hoewel een aantal van de sterkste jonge schakers van de club nu in P/A 4 in de RSB spelen, waren de beide jeugdteams van P/A veel te sterk voor de viertallen van Dordrecht. Het eerste team, bestaande uit Joyce v.d. Vecht, Tom en Nikki Twigt en Marnix Kornet, verpletterde Dordrecht 1 met 4-0. Vooral de zege van Joyce op de sterke Koen van Noortwijk mocht er zijn. P/A 2 jeugd won met 3-1 van Dordrecht 2. Floor Prins verloor, maar Casper de Gelder, Ferdinand de Coninck en Léjanne v.d. Beukel zorgden voor de winst.

In een jeugdtoernooi in Giessenburg presteerde een kwartet uit Papendrecht heel aardig. Alex Moerer en Ramon v.d. Stelt haalden elk 4 punten uit 6 partijen en Alexa van Empel en Sebastiaan v.d. Graaf kwamen tot 3 punten. Op vrijdag 2 december treedt een grote groep jeugdschakers aan voor een examen voor Staqp 1, 2 of 3 van het Stappenplan van de KNSB. Op 9 december beginnen de trainingen voor de jeugdselectie weer.

Elke dinsdagavond is het Denksportcentrum aan de Van der Palmstraat achter De Willem het domein van de schaakclub. Om 18.45 uur beginnen de schaaklessen voor de jeugd, gevolg door hun onderlinge competitie. Vanaf 19.50 uur is de beurt aan de senioren. Zowel jeugd als volwassenen die eens kennis willen komen maken zijn altijd van harte welkom.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.