DES rukt op naar kop 1e divisie

12 november 2005
DES rukt op naar kop 1e divisie

PAPENDRECHT - Na de mooie zege op Swift Arnhem, kwam vandaag de nieuwe koploper White Demons op bezoek. De Papendrechters zijn in hun bastion de Donck nog ongeslagen, de ploeg uit Berkel - Enschot was dus gewaarschuwd. De spelersbank van DES'72/HAR&O was net als de tribune goed gevuld. Beide ploegen hielden elkaar de eerste 10 minuten in evenwicht door beide vijf maal het doel te treffen. Het daarop volgende kwartier kon White Demons een kleine voorsprong nemen van maximaal drie punten. De laatste vijf minuten zette de mannen van coach Dino Skornja echter het slot offensief in bij een 10-13 achterstand. Deze eindspurt resulteerde in een 14-13 voorsprong voor DES, zodat met een gerust hart aan de thee begonnen kon worden.

Na vijf minuten in de tweede helft kwam de koploper White Demons weer langszij, DES had een korte inzinking, balverlies en een aantal slecht benutte kansen zorgde ervoor dat White Demons weer op voorsprong kwam. Na een kwartier spelen viel het doek definitief voor White Demons, DES'72/HAR&O nam weer de leiding en bouwde die uit naar vier punten voorsprong (32-28). De Papendrechters gaven de zege niet meer uit handen, hoewel White Demons nog wel gevaarlijk dichtbij kwam eindigde deze wedstrijd met een 33-32 stand. Ook de kersverse koploper van de eerste divisie vond zijn Waterloo in Papendrecht. Volgende week speelt DES'72/HAR&O uit tegen vd Voort/Quintus 2.

Doelpunten DES'72: Joost van Est 15x, Michael Oosterbaan 7x, Remco Peters 5x, Andre Kraaijeveld 3x, Jorn Schutte 2x, en Alvin van de Kuil, Arjan en Jorn Schulte allen 1x

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.