Herverdeling subsidie peuterspeelzaalwerk

11 november 2005

PAPENDRECHT - Vanaf 2006 gelden in Papendrecht andere normen voor de eigen bijdrage aan de peuterspeelzaal en voor de inzet van de gemeentelijke subsidie. De subsidie wordt dan vooral ingezet voor gezinnen met lagere inkomens en voor enkele kwetsbare doelgroepen.
De basis voor die wijzigingen liggen in de Visie Peuterspeelzaalwerk. Deze is onlangs door de gemeenteraad vastgesteld. De visie houdt in dat het beschikbare geld ten goede komt aan gezinnen bij wie dat het meest noodzakelijk is. Daarvoor zijn criteria opgesteld.
Voor subsidie komen in aanmerking:
• ouders met een gezamenlijk bruto jaarinkomen onder 33.000 euro (de oude ziekenfondsgrens) en
• ouders van kinderen met een sociaal-medische indicatie of een indicatie van achterstand (zogenoemde doelgroepkinderen). De wijzigingen hebben uiteraard gevolgen voor veel ouders. Zo wordt de eigen bijdrage afhankelijk van het inkomen:
• ouders met een inkomen onder 110% van de bijstandsnorm betalen 31 euro
• ouders met een inkomen tussen 110% van de bijstandsnorm en 33.000 euro betalen 62 euro
• ouders met een inkomen boven de 33.000 euro bruto betalen de kosten volledig zelf (de kosten voor twee dagdelen peuterspeelzaalwerk zijn 103 euro per maand).
Doelgroepkinderen kunnen gedurende vier dagdelen gebruik maken van het peuterspeelzaalwerk. Hen worden speciale programma’s en intensievere begeleiding aangeboden.

De stichting Peuterspeelzalen past op dit moment het aanbod peuterspeelzaalwerk aan, aan de nieuwe situatie. Dit betekent dat één van de vijf bestaande locaties in 2006 wordt gesloten. Ouders zijn door Wasko (de stichting die het peuterspeelzaalwerk uitvoert) inmiddels per brief geïnformeerd over de financiële consequenties.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.