Minder overlast door mannen in Kippenbos

10 november 2005

PAPENDRECHT - Het project om de overlast van recreërende mannen in het Alblasserbos en het zogeheten 'kippenbos' in respectievelijk Papendrecht en Graafstroom in te dammen, is een succes. Naar aanleiding van klachten van bezoekers van het bos die zich stoorden aan deze vorm van overlast, hebben de gebiedsagenten van beide gemeenten een actieplan gemaakt om de overlast aan te pakken. Sinds de start van het project, in juni jl., is er slechts één melding binnen gekomen van overlast. De aanpak bestond onder andere uit een frequenter surveillance in en rondom het bos van diverse diensten van de politie.

Ook Staatsbosbeheer heeft bijgedragen aan de aanpak van de overlast door een deel van de lage begroeiing te maaien. Gedurende de actieperiode werden vier mannen aangehouden nadat zij op heterdaad betrapt werden op het 'schenden van de eerbaarheid'.

Het is niet toegestaan om in het openbaar te recreëren op een wijze die door anderen aangemerkt kan worden als 'schennis van de eerbaarheid' of anderszins als overlastgevend gekenmerkt kan worden. In dat laatste verband werden 10 procesverbalen uitgeschreven voor personen die zich buiten de aangegeven paden bevonden. De politie is tevreden met het resultaat van het project .

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.