Veel aanhoudingen verricht in zaak omtrent inbraakgolf

08 november 2005

Rechercheonderzoek lost 32 zaken op (vervolgbericht 25 september 2005)
REGIO – De politie heeft in een onderzoek 32 zaken opgelost en tien verdachten aangehouden. Het gaat om diefstallen en vernielingen. De zaken gebeurden in Gorinchem, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht en Zwijndrecht. De recherche in Dordrecht begon het onderzoek na de aanhouding van drie jongeren in de nacht van zaterdag op zondag 25 september 2005. De politie kreeg de melding dat een groepje jongeren inbrak in een camper die stond op de Bolero in Zwijndrecht.

Uiteindelijk hielden agenten daar drie jongens uit Zwijndrecht aan. In het onderzoek dat volgde kwamen nog zeven verdachten naar voren. In totaal gaat het om acht jongens en twee jongedames. Van de tien verdachten zijn er vier minderjarig, 17 jaar. De rest is 18 en 19 jaar. Er komen negen verdachten uit Zwijndrecht en een uit Dordrecht. De tien jongeren worden verdacht van onder andere acht diefstallen van auto’s, vijf pogingen van autodiefstal en dertien inbraken in auto’s.

Waarschijnlijk verdwenen zeven gestolen auto’s in de rivier. Inmiddels zijn er vijf uit het water gehaald. De verdachten gebruikten de auto’s alleen om er mee rond te rijden en haalden soms wat spullen uit de voertuigen zoals zonnebrillen, radio’s en gereedschap. Een aantal gestolen spullen is weer terug naar de rechtmatige eigenaar. Naast de 32 opgeloste zaken bekenden de verdachten nog een aantal vernielingen, drie diefstallen van scooters en nog vier andere diefstallen waar de politie geen aangiften van heeft.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.