DES brengt koploper Swift uit Arnhem eerste nederlaag toe

05 november 2005

De mannen uit Papendrecht zijn aan een sterke serie wedstrijden bezig, na de knappe winst van vorige week op KIA HCV'90 stond vandaag koploper Swift Arnhem op het programma. DES'72/HAR&O reisde met slechts 8 veldspelers en twee keepers richting Arnhem. De leider van de eerste divisie was tot vandaag nog ongeslagen. Na de start van de wedstrijd leek dit ook zo te blijven, na tien minuten spelen stond DES al met 7-3 achter. Een aantal tactische wijzigingen in de verdediging bracht de ommekeer in de wedstrijd. Het spel werd steeds beter en DES zag kans om de eerste helft met een 12-16 voorsprong af te sluiten.

Ook na de rust werd het koploper Swift Arnhem niet makkelijk gemaakt en DES'72/HAR&O nam zelfs 6 punten voorsprong bij een 17-23 stand. Net als vorige week sloeg de vermoeidheid, bij de keihard werkende Papendrechters, toe. Het gebrek aan wissels (en nog niet geheel fitte spelers) begon het DES op te breken. Met nog 5 minuten te spelen was de stand 25-26. Twee Swift spelers liepen echter tegen een rode kaart aan en DES kreeg hierdoor weer wat lucht en kon, door dit overtal, de voorsprong weer vergroten.

In de laatste minuten moesten werkelijk alle zeilen bij gezet worden. Zelfs hulpcoach, (oud international van Kameroen en Oud speler van DES'72) Leopold Foussom hees zich in een spelers-tenue om de overwinning veilig te stellen. Dat hij het spelletje nog niet verleerd was bewees hij door te scoren. De eindstand van deze wedstrijd werd 28-29 in het voordeel van DES'72/HAR&O. Een bijzonder knappe overwinning en de koploper is hierdoor nog slechts twee punten verwijderd van de Papendrechters.
Volgende week komt de nieuwe koploper White Demons bij DES op bezoek.

Doelpunten: Joost van Est 12x, Remco Peters 8x, Oskar Broz 3x, John Bouwman 2x, Alvin van der Kuil 2x, Michael Oosterbaan en Leopold Foussom 1x.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.