PKC wint allereerste wedstrijd Korfbal League

05 november 2005

PAPENDRECHT - In een bomvolle PKC-hal werd vrijdagavond de aftrap gegeven van het zaalseizoen 2005-2006.
De Korfbal League met de nieuwe competitieopzet, waarin de tien beste ploegen elkaar treffen in één poule en door de invoering van een schotklok meer spektakel moet komen, ging na lange voorbereiding eindelijk van start. Aan regerend landskampioen PKC/Café Bar was de eer gegund deze eerste wedstrijd te organiseren, waardoor de bond een zekerheid had ingebouwd, aangezien PKC/Café Bar in het verleden al meerdere malen heeft bewezen dergelijke evenementen uitstekend aan te kunnen.

De organisatie stond dan ook weer als een huis. De parkeerwachten buiten zorgden ervoor, dat er geen verkeerschaos ontstond en iedereen zijn auto netjes in de buurt van de Oostpolderhal kwijt kon. De opvang van het toegestroomde publiek binnen verliep soepel en het barpersoneel leverde een knappe prestatie, door iedereen snel en goed van een drankje en hapje te voorzien voorafgaande aan de wedstrijd (en uiteraard ook de rest van de avond).

Verwachtingsvol kon dan ook om 19.45 uur, voor bijna 1000 toegestroomde toeschouwers, de introductie van de Korfbal League beginnen met een lasershow, waarin de tien verenigingen die dit jaar deelnemen, aan het publiek werden gepresenteerd. Nadat vervolgens het arbitrale duo en de beide ploegen van deze avond aan het publiek waren voorgesteld en André Simons de nieuwe bal op de middenstip bij de scheidsrechter had afgeleverd, kon precies om 20.00 uur het beginsignaal klinken; de kick off van de Korfbal League was een feit.

PKC/Café Bar had zich blijkbaar voorgenomen een bliksemstart te forceren, maar liep zich in de haast daartoe in de eerste minuten volledig voorbij. Het was dan ook Die Haghe dat als eerste tot scoren wist te komen; Guido Dijkstra schreef historie door vanaf de stippositie doeltreffend aan te leggen. Die Haghe kon vervolgens doorgaan, na diverse slordigheden aan Papendrechtse zijde en zo stond er na enkele minuten verrassend 0-3 op het scorebord, tot vreugde van het geel-zwarte supporterslegioen. Luid roffelden toen nog de gele trommels en was er luid gezang van Haagse zijde.
De uitgedeelde groene lampjes, die door de PKC-supporters op het hart werden gedragen, deden vervolgens hun werk. De ploeg van Steven Mijnsbergen hervond zich, kreeg meer rust en scherpte en bracht in enkele minuten het Haagse gezang tot zwijgen. De verdediging organiseerde zich prima en door te heersen in de reboud wisten de groen-witten veel aanvalspogingen van Haagse zijde te onderbreken. Daarbij trof bijna elk schot in deze periode de korf, waardoor PKC/Café Bar snel op 3-3 kwam en vervolgens die Haghe het nakijken gaf, door een gat van 4 doelpunten te forceren. Debutante Suzanne Struik toonde "scherschutterskwaliteiten" met een schotpercentage van liefst 80% (4 uit 5).

In de rust werd de "Korfbal League" nogmaals middels een nieuwe lasershow geïntroduceerd, hetgeen de hal in de mist zette. Mogelijk was dit er de oorzaak van, dat spektakel in de tweede helft volledig uitbleef. PKC/Café Bar zakte volledig in, was plotseling alle scherpte kwijt en wist nog maar 4 keer tot scoren te komen (uit 54 pogingen). De frustratie nam toe en de ploeg ging steeds meer tegen zichzelf spelen.
Die Haghe mistte de kwaliteit en de mogelijkheden om hier gebruik van te kunnen maken, waardoor de overwinning van de Papendrechters eigenlijk nooit in gevaar kwam, ook al stond er kort voor tijd 14-12 op het scorebord. Wim Scholtmeijer en Leon Simons (met zijn enige treffer in de laatste minuut) zorgden er vervolgens voor, dat dit verschil niet meer door Die Haghe kon worden gedicht.
Eindstand: 16-13.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.