Dorpsbehoud niet betrokken bij bebouwing bosch?

04 november 2005

PAPENDRECHT – De fractie van Papendrechts Algemeen Belang (PAB) heeft in een brief aan het college van Burgemeester en Wethouder haar irritatie uitgedrukt over het verloop van de discussie in de commissie Centrum van jongstleden donderdag 27 oktober. De brief verwijst naar een korte gedachtewisseling in de commissie, waarbij de nieuwbouw van een aantal appartementen aan het Bosch ter sprake kwam. De bedoeling is dat deze appartementen geplaatst worden bovenop de te bouwen parkeergarage. Het geheel zal dan deel uitmaken van het Bosch.

Het dringende verzoek van de PAB fractie aan de wethouder was er op toe te zien dat de Stichting Dorpsbehoud vooraf betrokken zou worden bij de vormgeving van de aan de historische dijk te realiseren bebouwing. In eerste instantie reageerde de wethouder niet afwijzend. Echter op initiatief van PvdA fractielid B. Blase namen ook een aantal andere commissieleden een negatief standpunt in. Men was van mening dat er geen enkele reden zou zijn om de Stichting er bij te betrekken. “Want”, zo was de overweging, “Dan kon je bij alle gelegenheden wel een belangengroepje gaan inschakelen”. Papendrechts Algemeen Belang heeft een gepaste terughoudendheid met betrekking tot de bebouwing van de dijk altijd hoog in het vaandel staan. Het PAB hecht grote waarde aan een invulling van de dijk, die recht doet aan de historische waarde van dat gedeelte van het dorp. De fractie heeft daarom haar verzoek direct aan het college gericht om gedaan te krijgen dat de Stichting Dorpsbehoud in ieder geval tijdig geconsulteerd wordt.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.