Politie houdt autodief aan

19 oktober 2005

De politie Drenthe heeft op vrijdag 15 oktober in Assen een 46-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden op verdenking van diefstal uit- en verduistering van auto’s. Het gaat om diefstallen in de provincies: Utrecht, Noord- en Zuid-Holland, Gelderland en Overijssel.

De man wordt verdacht van tenminste 13 autodiefstallen. Na een proefrit bracht hij de auto’s niet terug. Vervolgens werden die op willekeurige plaatsen achtergelaten, meestal ontdaan van stoelen of banken. Zijn voorkeur ging uit naar Renaults, type Espace (MPV). Het automeubilair werd door hem verkocht.

De verdachte legitimeerde zich bij de garagebedrijven met zijn eigen rijbewijs, en kreeg daarmee het vertrouwen van de verkopers. Door zijn zwervend bestaan kon hij evenwel niet eerder worden aangehouden. Hij stond landelijk al enkele maanden gesignaleerd.
De man is ingesloten. De Bovenregionale Recherche Noord- en Oost-Nederland* stelt een nader onderzoek in naar deze autodiefstallen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.