Selecties TTV Papendrecht geven aankomend talent kans

16 oktober 2005
Selecties TTV Papendrecht geven aankomend talent kans

Noodgedwongen door o.a. blessures biedt de seniorenselectie dit seizoen aankomend talent de kans om ervaring op te doen in de promotieklasse. Na de succesvolle invalsbeurt van Jeffrey de Bosscher vorige week, mocht vrijdagavond 2e klasser Frank van Wijngaarden (foto) het team van Richard Steenhuisen en Eddie van Weelde completeren. Het niet spelen in de sterkste opstelling eist evenwel optimaal spel van de selectiespelers. Opnieuw beantwoordde Eddie aan deze doelstelling door wederom een hattrick te spelen, maar zijn dubbel met Richard ging naar het bezoekende VVV 3 uit Leidschendam. Richard stelde teleur door persoonlijk slechts één duel te winnen. In een van zijn verliespartijen werd Richard meedogenloos in drie games weggetikt door Suzanna Huijrechtse. De geïnspireerde Frank wist deze tegenstandster echter weer wel te verschalken. Jammer dat Frank later op matchpoint alsnog een tweede overwinning liet glippen. Hoewel de wedstrijd door deze positieve én negatieve elementen eindigde in een gelijkspel behoudt Papendrecht 1 met zeer nipt verschil de koppositie. De concurrentie zit dicht op de hielen, zelfs hekkensluiter VVV 3 kent halverwege het seizoen slechts 8 punten achterstand.

Ook Papendrecht 2 ontving een team van VVV, ditmaal het 4e en tevens koploper in de 1e klasse. Joop Joosten was zo slim om kort voor aanvang van tegenstander Jan de Boer nieuwe rubbers te kopen en onmiddellijk op zijn batje te plakken. Jan de Boer was echter Joop’s eerste tegenstander en hij profiteerde uiteraard van Joop’s onwennigheid aan de nieuwe rubbers… Wellicht mede dankzij deze rubbers won Joop vervolgens wel zijn andere twee partijen maar zag hij het dubbel samen met Bas van Oers weer naar de bezoekers gaan. Bas en ook Guido Houwing konden zich slechts eenmaal laten feliciteren. Team 2 wist het verlies te beperken tot 4-6 en behoudt hiermee de tweede plaats.

Het naar de 1e klasse gepromoveerde Papendrecht 3 bakt er helemaal niets van. Ook de 9-1 nederlaag in Leiden tegen Docos 2 kwam hard aan bij Hanno van Sintmaartensdijk en André Voskuijl. In de slotpartij liet Patrick van Vooren een 2-0 voorsprong uit handen glijden en bleef hiermee ook met lege handen. De Leidenaren lieten waarschijnlijk het dubbel aan Hanno en Patrick om het leed enigszins te verzachten. Halverwege het seizoen scoorde team 3 slechts 13 punten uit 5 wedstrijden en staat het team stijf onderaan.

Het best scorende team dit seizoen is Papendrecht 5 dat tot nu toe slechts vier verliespunten opliep. Afgelopen week reisden Adino Bosch, Jeffrey de Bosscher en Eric van der Cammen naar Gorinchem om het plaatselijke SNS 3 in no time met 0-10 te verslaan. Omdat alle concurrenten punten van elkaar afsnoepen neemt de voorsprong van team 5 in de 2e klasse inmiddels groteske vormen aan.

Alle jeugdteams speelden zaterdagmiddag thuis in De Kooy. De jeugdselectie ontving Dordrecht 5 en noteerde een vernederende 9-1 uitslag. De in de vierde klasse opererende Matthijs Rietveld mocht als invaller in de derde klasse zijn talenten demonstreren en Matthijs deed meer dan verwacht, hij speelde een heuse hattrick, hetgeen door selectiespeler Arvin van Gameren werd gekopieerd. Wouter Lagendijk beet slechts eenmaal in het stof maar rehabiliteerde dit verlies door samen met Arvin ook het dubbel op naam van Papendrecht 1 te zetten. De jeugdselectie is nog in de strijd om het kampioenschap.

Team 2 ontving naaste concurrent Tavernie 2 uit Nieuwland en voor William van de Adel waren alle bezoekers te sterk. Matthijs van Hoek (3x) en Maarten Lagendijk (2x) kenden minder tegenstand en konden samen ook het dubbel winnen. Met de nipte 6-4 overwinning doed ook Papendrecht 2 nog mee in de race voor promotie.

Max Kornet, Jamie de Waardt en Pascal van Hoek toonden weinig medelijden met Top Spin 3 uit Oud Alblas. Allen speelden een dikke hattrick en Pascal en Max trokken ook het dubbel naar zich toe. Met een ongelijk aantal gespeelde wedstrijden in deze 5e klasse-poule verkeert team 3 thans nog in de middenmoot, maar blijven de vooruitzichten gunstig.

De victorie eindigde zaterdagmiddag bij team 4 dat gelijkspeelde tegen Top Spin 2. Kevin Nugteren boekte zijn allereerste twee competitiepunten en ook Daniél Kleijn wist tweemaal te zegevieren. Falco Zoutewelle voegte daar een punt aan toe. Het dubbel van Kevin en Daniël ging naar de bezoekers uit Oud Alblas. Het seizoen dat bedoeld is om slechts ervaring op te doen pakt voor Papendrecht 4 nog niet eens zo slecht uit.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.