Jeugd begint met gelijk spel aan het “grote werk”

11 oktober 2005
Jeugd begint met gelijk spel aan het “grote werk”

PAPENDRECHT - Het vierde achttal van schaakclub Papendrecht/Alblasserdam, dat bestaat uit vijf junioren, het jongste seniorlid en twee ouderen, is het “grote werk” in de RSB-competitie goed begonnen. De uitwedstrijd tegen IJsselmonde 2 eindigde in 4-4. Vooraf hadden velen in de schaakclub verwacht dat het team louter grote nederlagen zou lijden.

De eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat van de junioren alleen Pieter Modderkolk aan bord 3 voor een overwinning zorgde. De overige drie punten van P/A 4 kwamen op naam van het jongste seniorlid Leon de Bruijn (bord 8), Magnus Souverein (bord 1) en Peter van Wermeskerken (bord 2). Nederlagen waren er voor Ramon v.d.Stelt, Martin de Witte (die een remise aanbod afsloeg), Joyce v.d. Vecht en Houke de Kwant). De jongelui zullen de komende weken worden getraind in het voorkomen van nederlagen, want op 4 november wacht een thuiswedstrijd tegen RSR Ivoren Toren 6, het op papier sterkste team in de 4e klasse C van de RSB.

De naar de senioren gepromoveerde jeugdleden van de schaakclub eisen na 6 ronden duidelijk de promotieplaatsen op in de eerste periode van de onderlinge competitie in groep C. In die groep gaat Pieter Modderkolk (14 jaar) ruim aan de leiding en Ramon van der Stelt (15) bezet de tweede plaats. Hij heeft intussen een buffer opgebouwd naar de groep die op de derde plaats volgt. Onder hen is Martin de Witte, ook 15 jaar. Houke de Kwant (16) had een wat moeilijke start, maar klimt nu ook omhoog.

In groep A deed Hans v.d.Beukel goede zaken door Kees van Meerkerk te verslaan. In groep B heeft Chiel de Kreek de leiding genomen, voor Philip Kraaiveld. De uitslagen in de interne competitie waren: Marius de Wit – Kees Brinkman 0-1; Hans v.d. Beukel – Kees van Meerkerk 1-0; Peter van Wermeskerken – Magnus Souverein ½-½; Gerrit de Jong – Nico Plantfeber 1-0; Arie Speksnijder – Rob Honing ½-½; Arie de Kluijver – Nol Oostrom 0-1; Joop Herwig – Andries Moleman 0-1; Louis Kemper – Henny Steernberg ½-½; Hans den Hartigh – Philip Kraaiveld 0-1; David Fitzpatrick – Wim Roodnat 1-0; Daniël Castaing – Ad Stabij ½-½; Douwe Hoekstra – Houke de Kwant 0-1; Jack de Ruijter – Nico van Delft 1-0; Jaap Lip – Ramon v.d. Stelt 0-1; Pieter Modderkolk – Piet Lodder 1-0; Martin de Witte – Henk Hartog 1-0.

Bij de jeugd gaat Pieter Modderkolk in groep A aan de leiding, voor Tom Twigt en Joyce van der Vecht. Nikki Twigt versloeg fraai Houke de Kwant en voert groep B aan, voor Floor Prins die het spel op de 64 velden steeds beter onder de knie krijgt. In groep C won Wendy Blonk van concurrente Diana Gairabekova en in D gaat Frank van Mourik onbedreigd aan de leiding.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.