Korendag groot succes

10 oktober 2005
Korendag groot succes

PAPENDRECHT – Op zaterdag 8 oktober was er een heel bijzonder concert. Op die dag traden álle koren van Papendrecht op in Theater De Willem en de Bethlehemkerk aan de Van der Palmstraat. Het was een ongelooflijk muzikale dag met smartlappen, psalmen, kinderliedjes, zeemansliederen, gospels en nog véél meer zang.

Om 11:00 uur opende de Papendrechtse Korendag met een samenzang op het bordes voor de Bethlehemkerk. Onder leiding van Simon van Dalen zongen de deelnemende koren onder andere het Papendrecht900 lied.

Na de opening gaf elk koor een optreden van een half uur; om 11:45 uur begonnen De Smarties in de Bethlehemkerk, om 22:30 uur sloot Les Chantres af in Theater De Willem. Daartussen traden Melange Rood, het Papendrechts Mannenkoor, Schipperskoor De Pontonniers, Amadeo, Friends, Eljakim, ASAF, Onderweg, Menorah en Gospel Unlimited op, afwisselend in het theater en de kerk. Vooral na het middaguur en 's avonds waren er veel bezoekers die een kijkje kwamen nemen.

Het is de allereerste keer dat in Papendrecht alle koren het podium deelden, de organisatoren (Harry Prummel van het Papendrechts Mannenkoor, Marjo van den Biggelaar van de Stichting Culturele Raad Papendrecht en Erik Groeneweg van Theater De Willem) zijn dan ook reuze trots op het resultaat.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.