Terugblik politiedag

10 oktober 2005
Terugblik politiedag

PAPENDRECHT, 10 oktber 2005 - Naar schatting hebben enkele duizenden mensen de landelijke politiedag 2005 bezocht. Op zaterdag 8 oktober organiseerde de politie Zuid-Holland-Zuid de landelijke politiedag deze keer in Papendrecht rondom de parkeerplaats bij zwembad De Hooght en in Jeugdcentrum Interval aan de Lange Tiendweg.

De dag startte met een ME-demonstratie. Hierna volgde onder meer optredens van het biketeam van de Politie Zuid-Holland-Zuid en twee top-skaters (waaronder Jos Theissens, Nederlands kampioen 2003) hun kunsten vertonen op de skatebaan van jeugdcentrum de Interval. Ook de Dienst Hondengeleiders trad op spectaculaire wijze op. Tussen alle optredens door had het publiek de mogelijkheid om binnen en buiten de stands te bekijken. Hier stonden politiemensen en partners om veiligheidstips en uitleg over hun werk te geven. Aanwezig waren: Brandweer, Rode Kruis, 3VO, Projectgroep Huiselijk Geweld, Meldpunt M (Meld Misdaad Anoniem), Werving & Selectie, Stichting Helpende Politie Handen, Stichting Tegen Zinloos Geweld, Stichting Veiligheid en Toezicht, Bureau Halt, JPT (Jeugd Preventie Team) en de Technische Recherche van de Politie Zuid-Holland-Zuid. Ook kon men in een zogenaamde kantelauto van de ANWB plaatsnemen om zelf te ervaren hoe het is om ondersteboven in een auto te hangen en veilig uit de gordels te komen. Buiten konden o.a. het Verkeershandhavingsteam bezocht worden en een pantservoertuig van de Koninklijke Marechaussee bewonderd worden.

De landelijke politiedag eindigde om 16:00 uur na het optreden van de hondengeleiders. De dag vormde het moment om alle facetten van het werk van politie maar ook van de veiligheidspartners te laten zien. Gezien het hoge bezoekersaantal en de reacties van het publiek was de landelijke politiedag 2005 voor de Politie Zuid-Holland-Zuid een groot succes te noemen.

De banenbus

Het Jeugd preventieteam

De Mobiele Eenheid (ME)

Veel publiek keek naar een " ernstig auto-ongeluk"

Demonstratie van de snelheidsmeter

Milieu, vuurwerk en bijzondere wetten

Milieu, vuurwerk en bijzondere wetten

Het politiemuseum

De technische recherche

En tenslotte een actie tegen zakkenrollen.

© fotografie: Hans Huisman

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.