Geul zwemmers presteren goed

08 oktober 2005

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag was een drukke dag voor de zwemmers en zwemsters van de Geul. Bij drie verschillende wedstrijden waren zij actief.

De jongste zwemmers zwommen in Dordrecht hun eerste Speedowedstrijd. Bij de jongens minioren 3 en 4 kwam Jesse de Win zowel op de 50 vlinder als op de 100 rug als eerste aan terwijl Djamari Oetringer bij de meisjes een tweede plaats bemachtigde op de 100 rug, een afstand die ze ervoor nog nooit gezwommen had. Debby van Steenderen werd bij meisjes minioren 5 eerste op de 100 vrij en tweede op de 100 rug. Chadassa Mannee zwom op de 200 wissel naar zilver en naar brons op de 100 rug en de 100 vrij. Femke van der Linde haalde bij de meisjes minioren 6 een tweede plaats op de 100 vlinder. Het PR record van de dag was voor Tim Muller, die op de 200 wissel maar liefst ruim 14 seconden van zijn tijd afzwom.

Bij de nummers voor de beginnende zwemmers, de zogenaamde instroomnummers, was de Geul ook succesvol. Ben Muller werd eerste op de 25 rug en tweede op de 25 school, Max Muller won de 25 school en werd tweede op de 25 rug. Iris van Valen haalde een tweede plaats op de 25 school en een derde plaats op de 25 rug. Yaro Roodenburg zwom naar zilver op de 50 rug, Miriam Belhaine naar brons op de 50 rug en Niels Rietveld naar brons op de 50 school. Johan de Jong tikte als tweede aan op zowel de 50 rug als de 50 school.

Een deel van de junioren zwemmers ging naar Zwijndrecht. Hier werden geen medailles gewonnen maar wel indrukwekkende PR’s gezwommen. Carmen Baart en Jasper de Win zwommen voor het eerst de 200 rug en zetten mooie tijden neer. Jeroen van Dijk maakte indruk door tijdens de 200 vlinder ook zijn 100 meter tijd te verbeteren. Rachel Muller zwom een mooi PR op de 100 vrij, Inge Kousemaker en Susanne van Dijk op de 100 vlinder. Yordi Oetringer en Nick Tiesema verbeterden hun tijd op de 200 school, de laatste zelfs met 13 seconden.

Een groep van 9 Geulwemmers deed mee aan de marathon in Sliedrecht, waarbij door de hele groep zoveel mogelijk meters gezwommen moeten worden. Het team van de Geul, met Ivan van Omme, Yuri van Omme, Jan Dam, Marcel v.d. Perk, Hanneke Meesters, Rianne Bunschoten, Evelien van Leeuwen, Chantal v.d. Perk en Senna van Dongen haalde hier een keurige zesde plaats met een afstand van 30550 meter.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.