Man gewond na val van hoogte

03 oktober 2005
Man gewond na val van hoogte

PAPENDRECHT - Een 34-jarige man uit Heiningen is maandagmiddag 3 oktober gewond geraakt bij een bedrijfsongeval aan de Noordhoek in Papendrecht. De man viel zo'n 7 meter naar beneden.

Ter plaatse bleek dat het ongeval was ontstaan doordat de stroppen waren gebroken tijdens het plaatsen van de dakspant. De dakspant was naar beneden gestort en kwam bovenop de draagarm van een hoogwerker terecht. Door de klap knikte deze draagarm dubbel en werd het 34-jarige slachtoffer uit het bakje van de hoogwerker geslingerd. De man kwam op stalen buizen terecht en rolde daarna in het zand. Hij had een hoofdwond en er kwam bloed uit zijn mond. Dit kwam vermoedelijk door de klap waardoor hij inwendig op zijn wangen beet. De traumahelikopter kwam ter plaatse. Het personeel onderzocht de man en de verwondingen leken op eerste beoordeling mee te vallen. De man was aanspreekbaar. De traumahelikopter moest na 10 minuten weer weg in verband met een spoedmelding op de A20. De man is met de ambulance naar het ziekenhuis in Dordrecht gebracht. Zijn precieze verwondingen zijn vooralsnog onbekend.

Aan de hand van de sporen en verklaringen kon worden vastgesteld dat de dakspant van bijna 23 meter lengte middels twee stroppen aan twee aparte haken van de kraan bevestigd was. Vermoedelijk is een van de stroppen gaan schuiven en is door wrijving de strop beschadigd. Hierdoor is alle gewicht van de dakspant aan 1 strop komen te hangen die hierop is geknapt

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.