AV Passaat eert haar kampioenen

01 oktober 2005
AV Passaat eert haar kampioenen

PAPENDRECHT - Tijdens de zeer geslaagde clubkampioenschappen heeft Atletiek vereniging Passaat haar atleten, die op landelijk niveau eremetaal hebben gehaald, op passende wijze geëerd.

De grootste gouddelver dit jaar was opnieuw B-junior Patrick Cronie. In februari haalde Patrick al zilver op de meerkamp en brons op het onderdeel kogelstoten tijdens de NK Indoor in het Belgisch Gent. In juni kwamen daar tijdens de NK in Helmond zowaar drie gouden medailles bij, voor de onderdelen kogelstoten, discuswerpen en hink-stap-sprong. Voor Patrick zelf waren de mooiste medailles echter de gouden (kogelstoten) en bronzen (hoogspringen) medailles, die hij behaalde tijdens de koninkrijksspelen in Willemstad, Curacao, ten overstaan van 12.000 toeschouwers, inclusief de Koningin. Daarnaast staat Patrick eerste op de landelijke jaarranglijsten op diverse nummers en heeft hij op bijna alle technische onderdelen het clubrecord verbeterd.

Eveneens B-juniore Sanne Korteland behaalde tijdens de NK in Helmond een zilveren medaille op het onderdeel hink-stap-sprong. In juli sprong Sanne op het onderdeel hoogspringen over 1,72 meter, waarmee ze nu derde staat op de landelijke ranglijst.

Een onverwachte medaille was er voor de mannen masters ploeg, bestaande uit Papendrechters Rob Louter en Eric Rennert en Sliedrechters Jan de Groot en Jan van Heteren. In een spannende race op het onderdeel 4x 400 meter kwamen de mannen maar net te kort op de gouden positie en was zilver dus hun deel.

Bij de kleinsten van de vereniging was er succes tijdens de regiocompetitie. Pupillen Lindy van den Bout, Marit Groffen, Robin Vogel, Marije Severijnen, Julie van den Bout, Devin van Wageningen, Dion Cirk en Lars Paalvast hadden allemaal een ereplaats behaald. Zij kregen de door hen gewonnen beker tijdens deze clubkampioenschappen uitgereikt.

Ook waren er eervolle vermeldingen voor de triatleten, Addy Ruiter, Cora Vlot en Aart van Wijk, vanwege hun successen tijdens het NK triatlon en voor Jannie Westerhout en opnieuw Aart van Wijk voor het veroveren van het clubrecord op de marathon.

Tenslotte werden de aankomende talenten Roy Hoornweg (B-junior) uit Papendrecht en Rachel van Harlingen (C-junior) uit Sliedrecht in het zonnetje gezet. Roy werd geëerd voor zijn prestaties op de loopnummers middenafstand inclusief een clubrecord op de 3000 meter bij de senioren en Rachel voor haar prestaties op de meerkamp, inclusief een fraaie vierde plaats tijdens het NK Meerkamp.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.