Grote medailleoogst voor De Geul in Middelburg

01 oktober 2005

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag trok een grote groep zwemmers van de Geul naar Middelburg om daar de eerste wedstrijd te zwemmen in de KNZB zwemcompetitie. Er werden door de zwemmers veel persoonlijke records gezwommen en er werden naast kostbare punten voor de competitie ook maar liefst 32 medailles gewonnen. Het PR record van de dag was voor Bas van den Sigtenhorst, die op de 200 school bijna 12 seconden van zijn tijd afzwom.

De jongste zwemmertjes zwommen 25 m rugslag waarbij er goud was voor Yaro Roodenburg, zilver voor Djamari Oetringer en brons voor Ben Muller en Latona Baart. Op de 50 vrij won Yaro zilver en Latona brons. Bij de minioren 6 zwom Chadassa Mannee naar goud op de 50 rug en zilver op de 100 school, Femke van der Linde pakte goud op de 100 school, Chris Verhoek won het zilver op de 100 school en brons op de 50 rug en Jesse de Win pakte brons op de 100 school en zilver op de 50 rug.

Bij de junioren deden Carmen Baart en Jasper de Win goede zaken door allebei op zowel de 100 wissel als de 100 vrij het brons op te eisen. Carmen werd bij de jeugd ook nog tweede op de 50 vrij, het goud was hier voor Senna van Dongen. Op de 200 school pakte Senna het zilver, het brons ging naar Chantal van der Perk. Martijn de Win won bij de jeugd goud op de 100 vlinder en de 200 vrij en pakte bij de heren het zilver op de 100 school. Bij de meisjes senioren werd Chantal van der Perk derde op de 100 vlinder en Rachel Muller, zelf zwemmend bij de junioren, zette een prestatie van formaat neer door naar het brons te zwemmen op de 200 vrij. Bij de heren pakte Wouter de Win twee maal zilver, op de 50 vlinder en de 100 wissel.

Ook op alle estafettenummers werden medailles gewonnen: de 4x50 vrij met Carmen Baart, Femke van der Linde, Naomi Mannee en Rachel Muller leverde een zilveren medaille op, de 4x50 wissel met Sven Dekker, Bas van den Sigtenhorst, Jasper de Win en Yordi Oetringer, de 4x100 vrij met Chantal van der Perk, Senna van Dongen, Carmen Baart en Inge Kousemaker en de 4x100 vrij met Sven Dekker, Chris Verhoek, Jasper de Win en Martijn de Win leverden alledrie brons op.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.