Nieuwe griffier gemeenteraad beëdigd

30 september 2005

PAPENDRECHT – Voor de gemeenteraadsvergadering van 29 september 2005 is heer mr. A.P.M.A.F. Bergmans als griffier van de raad van Papendrecht beëdigd. Bergmans volgt H. Nieuwland op.
De griffier ondersteunt de raad, de raadsvoorzitter en de fracties, adviseert over organisatie en werkwijze en ziet erop toe dat procedures juist verlopen. De functie van griffier werd in 2002 met de introductie van het zogenaamde dualisme landelijk ingevoerd. Doel van de dualisering was positie en functioneren van de gemeenteraad aan inwoners duidelijker te maken.

Bergmans werkte hiervoor eveneens als raadsgriffier, en wel bij de gemeente Berkel en Rodenrijs en stelt zich ten doel ook in Papendrecht de raad nadrukkelijker onder de aandacht van de inwoners te brengen. Bijvoorbeeld door agenda’s en notulen begrijpelijker en beknopter te formuleren. ‘Verder hoop ik onder meer de mogelijkheid tot inspreken verder onder de aandacht te brengen, de algemene interesse voor de gemeenteraad en de onderwerpen die hij behandelt te vergroten en het publieke debat in Papendrecht te verlevendigen’, aldus de nieuwe griffier.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.