Meerkampers AV Passaat grijpen net naast eremetaal op NK

24 september 2005
Meerkampers AV Passaat grijpen net naast eremetaal op NK

PAPENDRECHT - De jeugdleden van AV Passaat hebben het afgelopen weekend uitstekend gepresteerd tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Meerkamp, welke in Apeldoorn werden afgewerkt. Met 2 vierde, een vijfde en een tiende plaats konden de atleten terugkijken op een goed geslaagd NK.

Bij de jongens B werd Patrick Cronie 4e met slechts 8 punten achterstand op de bronzen positie. Vooral de eerste dag van Patrick was zeer goed met drie persoonlijke- en clubrecords op resp. 100 meter (11,79s.), ver (5,95m.) en polshoog (3,70m.). Ietwat tegenvallende prestaties op zowel kogel als hoog stonden echter verder succes in de weg.

Ook voor Rachel van Harlingen (meisje C) was een (ondankbare) vierde plaats weggelegd. Na een redelijk goede eerste dag stond Rachel een beetje tussen top en middenmoot in. Met twee clubrecords op haar laatste twee nummers (speer: 34,62m. en 600 meter: 1.41,07min.) klom zij toch nog op tot een zeer fraaie vierde plaats met slechts 10 punten achterstand op het brons.

B-juniore Sanne Korteland had een uitstekende eerste dag, met onder andere een clubrecord op de horden (16,16s.). De laatste twee nummers (speer en 800 meter) behoren normaal niet tot haar favoriete nummers, maar zij sloeg zich daar fraai doorheen, waardoor een 5e plaats uiteindelijk haar deel was.

Voor Roy Hoornweg tenslotte was de plaatsing voor dit NK al een verrassing op zich. Toch kan ook Roy terugkijken op een goed gelukte meerkamp met persoonlijke records op polshoog (3,00m.) en hoog (1,77m.), tweede plaatsen op datzelfde hoog en op de afsluitend 1500 meter en een tiende plaats in de einduitslag.

Alle vier de atleten zijn dit jaar eerstejaars in hun leeftijdscategorieën kunnen dus uitkijken naar een nog beter resultaat in het volgende seizoen. Volgend weekend zijn deze toppers te zien op de eigen baan van AV Passaat waar zij, samen met bijna 200 andere Passaatleden, zullen deelnemen aan de seizoenafsluitende clubkampioenschappen

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.