Goede start jeugdteams tafeltennisvereniging

17 september 2005
Goede start jeugdteams tafeltennisvereniging

PAPENDRECHT - Zaterdagmiddag ging voor de jeugdteams de najaarscompetitie van start.
Papendrecht 1 debuteerde thuis in De Kooy met een treffen tegen derde klasser Reeuwijk 1. De goed voorbereide selectiespelers Wouter Lagendijk en Iris Kornet wonnen verdiend tweemaal. Beiden zagen echter de partij tegen de sterkste bezoeker, Bart de Heij, in 5 games niet verloren gaan. Geheel in lijn van hun goede spel konden Wouter en Iris ook het dubbel naar hun hand zetten. Invaller William v.d. Adel wist in deze hogere klasse een punt bij te dragen zodat een 6-4 overwinning op het wedstrijdformulier werd genoteerd.

Het tweede jeugdteam ontving Vriendenschaar 2 uit Gouda. Maarten Lagendijk (2x) en Matthijs Rietveld (hattrick) toonden niet de minste zenuwen en speelden bijna foutloze partijen. Ook in het dubbel waren zij de betere partij. Voor Matthijs van Hoek (foto) was het zijn debuut in het tweede en graag had hij na een winst en een verliespartij een tweede zege geboekt. Het treffen tegen D. Steenstra zal hem echter lang heugen. De eerste twee games eindigden in 11-6 en 11-7. In de derde werkte Matthijs een 6-10 achterstand terug naar 10-10, maar verloor de zinderende verlenging uiteindelijk met 18-20. Ook de twee laatste games zag Matthijs tot zijn ontsteltenis met het nipte verschil van 9-11 en 8-11 naar de tegenstander gaan. Ondanks deze tegenvaller kan Papendrecht 2 tevreden zijn met de 7-3 uitslag.

Daniël Kleijn en Kevin Nugteren sloegen in team 4 hun allereerste competitieballen. De iets oudere Daniël liet zich niet imponeren en noteerde in zijn debuut 2 overwinningen. Kevin was zijn zenuwen minder de baas en hij greep helaas naast de punten. Wel kon Kevin een goede bijdrage leveren in het gewonnen dubbel met Laurens Langeveld. De geroutineerde Laurens demonstreerde met goed tafeltennis hoe een hattrick gespeeld diende te worden en tevreden kon hij een 6-4 overwinning bewerkstelligen.

Ook de seniorenteams speelden afgelopen week hun eerste competitiewedstrijden.
In de promotieklasse ontving Papendrecht 1 de selectie van Smash uit Schoonhoven. Voor de verhinderde Eddie van Weelde mocht jeugdtrainer Frank van Wijngaarden de selectie aanvullen. Deze tweede klasser speelde weliswaar verdienstelijk maar had toch een 9-5 voorsprong in een beslissende 5e game nooit meer uit handen mogen geven. Hoewel zijn bijdrage puntloos bleef was er voor Frank wel de ervaring van spelen op een hoog niveau. De geroutineerde Richard Steenhuisen beet vrijdagavond tweemaal in het stof maar wist wel het dubbel met Winnie van Rooy tot een goed einde te brengen. Het was aan de hattrick van Winnie te danken dat het verlies tot 4-6 beperkt kon blijven.

Papendrecht 2 ontving de selectie van Gouda. Hoewel aanvoerder Guido Houwing niet goed voorbereid achter de tafel verscheen deponeerde hij desondanks een verdiende hattrick. Veteraan Joop Joosten liet zich slechts eenmaal verrassen. De aan het team toegevoegde Bas van Oers had als invaller vorig seizoen nog verrast door tegen dezelfde tegenstanders drie punten te scoren, maar vrijdagavond bleven zijn acties beperkt tot een enkele zege. Het gewonnen dubbel van Guido en Joop completeerde de 6-4 winst.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.