Masters Passaat pakken zilver op NK estafette

17 september 2005
Masters Passaat pakken zilver op NK estafette

PAPENDRECHT - De mastersploeg van AV Passaat heeft afgelopen zaterdag een tweede plaats behaald op het moeilijke onderdeel 4x400 meter tijdens het NK estafettes, welke in Amstelveen werd gehouden. Na een zeer spannende race kwamen de mannen (Jan de Groot, Rob Louter, Eric Rennert en Jan van Heteren) met hun tijd van 3.55,63 minuten minder dan een seconde te kort voor het goud. Al met al was deze tijd wel goed voor een nieuw clubrecord. Al snel tijdens de race werd het duidelijk dat de strijd om het goud tussen Passaat en de masters van AVV Valkenswaard zou gaan. Beide teams maakten er een spannend geheel van.

Na het eerste deel leidde Passaat, om vervolgens in het tweede deel voorbij te worden gestreefd door AVV. Eric Rennert herwon de leiding in het derde deel en gunde daarmee slotloper Jan van Heteren een voorsprong van zo’n vijf meter. Deze voorsprong kon in de laatste ronde helaas niet worden gehandhaafd. Tijdens dezelfde kampioenschappen werd het jongens junioren B-team van Passaat derde op het onderdeel 4x 800 meter. Het viertal (Norman van Wageningen, Jeroen Janssen, Roel Hubers en Roy Hoornweg) kwam 8.50 minuten weliswaar als vierde over de streep, maar door diskwalificatie van een van de andere ploegen kwamen de jongens alsnog op het erepodium terecht.

De masters van Passaat waren ook vorige week al goed bezig. Het eerder genoemde viertal veteranen werd, samen met 50-plussers Teun Veth en Albert Stehouwer, op bijzonder knappe wijze vijfde tijdens de landelijke finale voor mastersploegen teams in de 2e divisie. Een ongekend en onverwacht succes.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.