Eerste gouden speld uitgereikt

12 september 2005
Eerste gouden speld uitgereikt

PAPENDRECHT – Het orkest van de Koninklijke Luchtmacht zorgde afgelopen vrijdag met een bijzonder veelzijdig concert voor een opvallende onderstreping van het Papendrechtse en Blombergse jubileum.

Een delegatie uit Blomberg, met in hun midden burgemeester K. Geise en zijn echtgenote alsmede de voormalig burgemeester S. Pilgrim en echtgenote waren hierbij aanwezig. Burgemeester C.J.M. de Bruin speldde die avond de gouden erespeld op de revers van Blombergs voormalige burgemeester S. Pilgrim vanwege zijn jarenlange inzet voor de stedenband tussen Blomberg en Papendrecht.

Papendrecht en Blomberg beklonken in 1975 de eerste contacten met een ‘officiele zusterband’. Groot voorstander en stimulator van het initiatief was dr. Siegfried Pilgrim, Stadtdirektor van 1972 tot en met 1999. Vanaf 1999 werd dr. Pilgrim burgemeester van Blomberg. Hij bleef dat tot ongeveer een jaar geleden. Ook in deze rol betekende hij veel voor instandhouding en verdere ontwikkeling van de band tussen de twee gemeenten.

De burgemeester van Papendrecht gaf dr. Siegfried Pilgrim de gouden gemeentespeld voor zijn inzet en enthousiasme om de band tussen de gemeenten steeds te stimuleren. De gemeente Papendrecht kent sinds 2003 - naast en ter aanvulling op het huidige decoratiestelsel waaronder de Koninklijke Onderscheidingen (landelijk) en het ereburgerschap en de erepenning (gemeentelijk) – de mogelijkheid gouden en zilveren gemeentespelden toe te kennen. De spelden zijn een blijk van waardering of erkentelijkheid aan personen die zich in brede maatschappelijke zin voor de gemeente of de Papendrechtse gemeenschap verdienstelijk hebben gemaakt. De voormalige burgemeester van Blomberg is de eerste aan wie de gouden speld werd uitgereikt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.