DES’72/HA R&O wint eerste wedstrijd

10 september 2005
DES’72/HA R&O wint eerste wedstrijd

PAPENDRECHT - Vandaag de eerste wedstrijd van de Papendrechtse handbalmannen na de fusie met de Rotterdamse Handbal Associatie. De voortekenen waren niet zo best want de weergoden hadden de wedstrijd bijna gedwarsboomd. Donder en bliksem, gepaard met veel water teisterde sporthal de Donck, Gelukkig kon het personeel met heel veel inzet de sporthal weer droog maken voor de eerste match van het seizoen.

In een droge maar bloedhete sporthal moest DES de spits afbijten tegen De Gazellen. Een tegenstander waar DES meestal goed tegen kan spelen. De eerste 15 minuten ging de wedstrijd gelijk op bij een stand van 4-4. Hierna begon DES beter te draaien en kon gemakkelijk uitlopen naar 12-6 voorsprong na 25 minuten spelen. Vooral pas ingevoerde veranderingen van de spelregels, zorgde voor veel irritaties en onbegrip binnen en buiten de lijnen en met als resultaat, veel tijdstraffen en kaarten. Met een stand van 16-7 konden de mannen de kleedkamer opzoeken.

Ook na de rust kon de ploeg uit Doetichem, het Papendrechtse DES niet echt lastig maken. DES kon de voorsprong gemakkelijk verder uitbouwen. De voorsprong kon echter veel groter zijn omdat er de tweede helft zeer slordig werd omgesprongen met de kansen voor open doel. Peter Kraaijeveld liep in de 20e minuut tegen een onnodige rode kaart op omdat hij een tegenstander hardhandig buiten de lijnen werkte. Keeper Martijn Luijendijk speelde een sterke partij. Een mooie start van DES die vandaag voor het eerst speelde onder hun nieuwe naam. Eindstand 29-15

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.