PKC wint nipt eerste wedstrijd

06 september 2005

PAPENDRECHT - Op papier had het voor de korfballiefhebber zaterdagmiddag op de Oostpolder genieten moeten zijn met de seizoensopening van het in de breedte versterkte PKC/Café Bar in de altijd beladen derby tegen Deetos/Volhuis.

En aan de weergoden lag het niet. De hele ochtend was de zon verscholen achter dikke wolken, was het zelfs af en toe wat kil langs de lijn, maar bij de opkomst van de gladiatoren ging het zonlicht vol aan. Met de snelle openingstreffer van Leon Simons als voorproefje ging het publiek er eens goed voor staan. Maar helaas, de verwachtingen van het publiek waren waarschijnlijk veel en veel te hoog gesteld, verwend als het door alle successen de laatste jaren is. In plaats van sprankelend korfbal, ontwikkelde zich vervolgens een moeizame wedstrijd, waarin de samenhang binnen de groen-witte brigade nog ver te zoeken was. Deetos leek even hiervan te profiteren, kwam met 1-3 en 2-4 voor, maar na 4-4 werd het een gelijkopgaande strijd. Bij rust had PKC/Café Bar een nipte 9-8 voorsprong op het scorebord staan.

Direct na de rust werd de marge naar 2 punten opgevoerd (10-8) waarna, doordat aan weerskanten het scoren een uiterst moeizame aangelegenheid werd, deze in de rest van de wedstrijd niet meer in gevaar kwam. De eindstand werd beslist op 13-11 in het voordeel van de thuisploeg.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.