Overhandiging boek Kerkenpad

06 september 2005
Overhandiging boek Kerkenpad

PAPENDRECHT, 5 september 2005 - Ter gelegenheid van het 900-jarig bestaan van Papendrecht hebben vijf auteurs de kerkelijke geschiedenis van het dorp vastgelegd.

Op maandag 5 september 2005 werd om 10.30 uur in een volle raadszaal van het gemeentehuis de eerste exemplaren van het boek "Op kerkenpad in Papendrecht 1105-2005" officieel aangeboden aan de burgemeester van Papendrecht, C.J.M. de Bruin, aan de oud-voorzitter van het Overlegorgaan Kerken Papendrecht (OKP), ds. J.A. Bos, de deken van het Dekenaat Zuid-Holland Zuid, deken B. Halma en aan de regionaal adviseur van de Protestantse Kerk Nederland, dr. H.E. Wevers.

Auteur Chr. Meijers gaf aan dat er liefst 28 bijeenkomsten zijn geweest met de andere auteurs en dat deze in goede harmonie zijn verlopen. Verder gaf hij ook aan dat het moeilijk was om bepaalde gedeelten te moeten schrappen, omdat het maximum aantal pagina's reeds was bereikt. Burgemeester De Bruin noemde het een tastbare eye-catcher voor Papendrecht900, die een bijzondere maatschappelijke verbondenheid aangeeft. Dr. H.E. Wevers gaf aan dankbaar te zijn voor een overheid (Stichting Papendrecht900) die dit boek mede mogelijk heeft gemaakt.

De vijf auteurs**, afkomstig uit diverse religieuze stromingen, geven in dit boek (van 160 pagina's!) een beschrijving van de ontwikkeling van het kerkelijk leven in Papendrecht in de periode 1105 - 2005. Het verhaal begint bij Willibrord, volgt de gebeurtenissen rond de Moderne Devotie en de Reformatie en eindigt bij de interkerkelijke samenwerking en de lokale aanloop tot de vorming van de Protestantse Kerk in Nederland. De schrijvers besteden aandacht aan pastoors en predikanten, aan huidige en reeds verdwenen kerkgebouwen, aan het bijzonder onderwijs en aan het christelijk verenigingsleven in Papendrecht. Tal van (historische) foto's en tekeningen illustreren de geschreven tekst. Plaatselijke ontwikkelingen worden steeds in het kader van regionale- en nationale gebeurtenissen geplaatst.

Het boek is bijgewerkt tot 4 september 2005 (inhuldiging ds. Labooy in de Bethlehemkerk). Het boek bestaat uit 160 pagina's en 60 afbeeldingen en is vanaf heden te koop in de regionale boekwinkels voor € 19,95.

** De vijf auteurs zijn:
J. van der Esch (Nederlandse Hervormde Kerk)
J. de Heer (Nederlandse Hervormde Kerk)
K. de Heer (Christelijke Gereformeerde Kerk)
Chr. Meijers (Hervormde Deelgemeente Bethlehemkerk / Gereformeerde Kerk)
G.A.A. Westen (Rooms-Katholieke Kerk - op persoonlijke titel)


De officiële uitreiking van het eerste boek aan de voorzitter van Stichting Papendrecht900

De burgemeester pakt het eerste boek uit onder toeziend oog van de auteurs.

De auteurs en burgemeester met echtgenote en uitgeefster op de foto.

De 5 auteurs voor de Grote Kerk in mei 2005, destijds met alleen een voorpagina.

© fotografie: Hans Huisman

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.