B-Junioren Passaat weren zich kranig in landelijke finale

05 september 2005
B-Junioren Passaat weren zich kranig in landelijke finale

PAPENDRECHT -De junioren B (15/16 jaar) van AV Passaat uit Papendrecht zijn dit weekend actief geweest in het Brabantse Bergen op Zoom tijdens het Nederlands Kampioenschap voor clubteams. In een zeer sterk veld lukte het beide teams helaas net niet om de top-10 te bereiken. Het meisjesteam haalde een 11e plaats en het jongensteam reikte helaas niet verder dan de 13e plaats.

Bij de meisjes was de competitie zeer spannend te noemen en lag het veld, uitgezonderd de latere winnaar Achilles uit Etten Leur, erg dicht bij elkaar. Halverwege de dag lag Passaat zelfs even op een zesde positie. Als gevolg van het gemis van de geblesseerde Lieke Bakker, moest men in de tweede helft van het wedstrijdprogramma op haar onderdelen wat punten laten liggen. Op de 400 meter zette Gitta van der Leun al met al toch een zeer fraaie race neer. Verspringster Talitha Bothof had nog geen twee weken geleden haar amandelen laten weghalen. Ondanks dit lichamelijke ongemak zette zij toch een fraai resultaat neer. Aanvoerster Sanne Korteland was met twee top-5 posities op haar twee onderdelen, 100 meter horden en hoogspringen, succesvol te noemen. Ook het jonge talent Rachel van Harlingen was een fraai voorbeeld van doorzettingsvermogen. Op de 800 meter werd zij zesde en op discuswerpen werd zij achtste. Daarbij verbeterde ze haar persoonlijke record bij het discuswerpen met ruim twee meter.

Ook de jongens hadden te maken met blessureleed. Een onwillige elleboog van Jeroen Janssen voorkwam dat hij op zijn favoriete onderdelen, polsstokhoogspringen en speerwerpen, kon uitkomen. Hij werd waardig vervanging door zijn twee jaar jongere broer Sander. Deze kon echter niet voorkomen dat de ploeg toch ruim 500 punten op deze onderdelen moest inleveren. Fraai waren de resultaten van Norman van Wageningen (1500 meter), Frank Everaarts (110 meter horden en verspringen) en Roel Hubers (800 meter) te noemen. Roy Hoornweg zette een solide prestatie neer op de 110 meter horden en op het hoogspringen. Dit was des te opmerkelijk, daar Roy op zaterdag al het clubrecord op de 3000 meter had verbeterd naar 9.18 minuten. Passaat’s grootste troef, Patrick Cronie, maakte ook deze keer zijn reputatie waar met een 1e plaats bij het discuswerpen en een 2e plaats op het onderdeel hinkstapsprong. Het afsluitende onderdeel, de estafette, was de jongensploeg deze keer niet goed gezind. Het team werd om onduidelijke redenen gediskwalificeerd.

Alles bij elkaar waren dit toch resultaten om trots op te zijn, al was het alleen al om het feit dat een nog jonge vereniging als Passaat zich tussen de topclubs van Nederland kon handhaven.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.