Man staat in brand tijdens bijvullen tuinfakkel

27 augustus 2005

PAPENDRECHT- Een 35 jarige man uit Dordrecht heeft ernstige brandwonden opgelopen na het bijvullen van een zogenaamde Gel-pot. Dit gebeurde op zaterdagavond 27 augustus 2005 omstreeks 22.40 uur in de tuin van een woning aan het Acaciahof. Het slachtoffer was met familie in de tuin aan het barbecueën. Toen een zogenaamde Gel-pot bijna leeg was werd deze bijgevuld vanuit een jerrycan.

Tijdens dit bijvullen hield het slachtoffer een aansteker bij de pot met als gevolg dat er een grote steekvlam ontstond. De man stond geheel in brand en omdat hij helemaal onder de gel zat was de brand moeilijk te blussen. De man werd onder de douche gezet om de wonden te koelen. Het slachtoffer werd gestabiliseerd door het ambulancepersoneel. Hij werd per ambulance overgebracht naar het Zuiderziekenhuis te Rotterdam. Daar bleek dat de man 1e , 2e en 3e graads brandwonden had opgelopen over ongeveer 45 % van zijn lichaam. De brandweer bluste een zonnescherm wat in brand was geraakt.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.