Papendrecht loopt voor op huisvesting statushouders

12 augustus 2005

PAPENDRECHT - Terwijl 356 andere gemeenten worstelen met een achterstand op het huisvesten van statushouders, heeft de gemeente Papendrecht die taakstelling voor 2005 al voortijdig volbracht. Statushouders zijn asielzoekers die een tijdelijke dan wel permanente verblijfsvergunning hebben ontvangen. Elke gemeente is verplicht volgens een bepaalde verdeelsleutel gebaseerd op onder andere het aantal inwoners jaarlijks woningen beschikbaar te stellen voor statushouders.

De taakstelling 2005 bedroeg voor Papendrecht 18 personen. Dat aantal personen moest vóór 1 januari 2006 gehuisvest zijn. De gemeente heeft dit, in samenwerking met woningstichting Westwaard Wonen, inmiddels gerealiseerd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.