Huurdersvereniging stuurt brief aan politieke partijen

10 augustus 2005

PAPENDRECHT - De Huurders Vereniging Papendrecht (HVP) heeft onlangs een brief gestuurd aan de plaatselijke politieke partijen, waarin aandacht wordt gevraagd voor onderwerpen die voor huurders zeer belangrijk zijn.

De HVP is lid van de Nederlandse Woonbond. Gezamenlijk met de HVP is er vastgesteld welke belangrijke speerpunten er op het terrein van het wonen zijn, namelijk:

• nieuwbouw, sloop en herstructurering
• huurbeleid en gemeentelijke woonlasten
• zeggenschap van bewoners
• woningaanbod voor jongeren en starters
• woonlasten stijging
• behouden van betaalbare woningen
• uitbreiden van woningvoorraad
• eerlijke verdeling van de beschikbare woningvoorraad
(rechtvaardige verdeelsleutel tussen langdurige huurders en oud koopwoning bezitters)

In maart 2006 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. De politieke partijen zijn nu volop bezig om het programma voor deze verkiezingen op te stellen.

De HVP stelt het zeer op prijs als de politieke partijen het laten weten welke speerpunten in het verkiezingsprogramma worden opgenomen. Tevens verneemt men ook graag of er huurders op de kandidatenlijst komen te staan. De leden van de huurdersvereniging (inmiddels 1000 leden) worden geïnformeerd over de reactie van de politieke partijen.
Voor meer informatie, zie ook www.hvpapendrecht.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.