De geschiedenis van Papendrecht in een notendop

10 augustus 2005
De geschiedenis van Papendrecht  in een notendop

PAPENDRECHT - Kayleigh de Visch Eijbergen, Kim Hobo en Anita Verheijden zijn drie (voormalige) leerlingen van het Willem de Zwijger College. Zij hebben onlangs de Havo met succes afgerond. In de tweede fase moeten Havo-leerlingen een profielwerkstuk maken voor een vak naar eigen keuze. De drie leerlingen kozen voor het vak Geschiedenis.
Onder begeleiding van leerkracht mevrouw Hemelaar hebben ze gewerkt aan het profielwerkstuk “Geschiedenis van Papendrecht”. Aan de hand van informatie uit de bibliotheek, via Internet en via de stichting Dorpsbehoud verzamelde het drietal allerlei gegevens over hun eigen ‘dorp’.

Aan het begin van het laatste schooljaar zijn Kayleigh, Kim en Anita begonnen met het inwinnen van informatie. In de loop van het schooljaar hebben ze veel feiten en wetenswaardigheden ontdekt, foto’s gemaakt en foto’s ingescand. Hun begeleidster bracht hen op het idee om aan het werkstuk een actueel tintje te geven, met het oog op de viering van het 900-jarig bestaan van Papendrecht.
Het drietal heeft op 13 juni 2005 tijdens de commissievergadering Algemene Bestuurlijke Zaken een powerpointpresentatie gegeven en de aanwezigen waren enthousiast over het resultaat.
“Het was wel erg leuk om van alles te weten te komen over het dorp waar je woont”, is de mening van Kayleigh. Ze vond het onder meer opvallend dat Papendrecht zo’n sterke bevolkingsgroei heeft gekend en dat er redelijk veel voorzieningen zijn.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.