Politie waarschuwt voor 'reisbureauoplichters'

09 augustus 2005

REGIO- De politie waarschuwt inwoners van de regio Zuid-Holland-Zuid voor Engels sprekende oplichters, die proberen om mensen op slinkse wijze geld afhandig te maken. De afgelopen weken zijn er meerdere telefoontjes bij de politie binnengekomen die een melding maakten van een poging tot oplichting. De melders werden thuis gebeld met een speciale aanbieding voor een vakantietrip. Zij werden direct benaderd via de telefoon door een niet bestaand reisbureau. Ook werd er ingesproken op hun antwoordapparaat.

De nietsvermoedende burgers werden verzocht bankgegevens door te geven. Het overgrote deel van de melders in Zuid-Holland-Zuid vertrouwde dit niet en kapte het telefoongesprek af. Hierna belden zij de politie om er melding van te maken. Inmiddels is gebleken dat in ieder geval 1 persoon uit Giessenburg slachtoffer is geworden van de oplichtingpraktijken. Deze persoon werd geld afhandig gemaakt via zijn creditcardgegevens.

De man heeft aangifte gedaan bij de politie. De politie waarschuwt voor de praktijken van deze Engels sprekende mensen, die zich uitgeven als medewerkers van een reisbureau. Aan alle benadeelden wordt geadviseerd aangifte te doen. De politie adviseert ook een ieder nooit en te nimmer bankgegevens telefonisch door te geven. Mensen die dit toch hebben gegaan, wordt verzocht direct contact op te nemen met hun bank om de rekening te laten blokkeren. Ook elders in Nederland vindt deze vorm van oplichting plaats.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.