Burgemeester bezoekt briljanten bruidspaar

11 juli 2005
Burgemeester bezoekt briljanten bruidspaar

PAPENDRECHT - Burgemeester De Bruin heeft op maandag 11 juli het briljanten bruidspaar Van de Griend-Lambinon bezocht in verpleeghuis De Wieken aan de Noordhoek. Het echtpaar is op 9 juli 1940 in het huwelijk getreden.

Ze hebben vanaf hun huwelijk eerst gewoond op het Westeind, vervolgens in de Vissersbuurt, vervolgens op het Zand (Molenstraat 14) en na de renovatie zijn ze verhuisd naar de Scheidingslaan. Vandaar uit zijn zij gaan wonen in de Pontonniersflat. Vandaar uit is Pa van de Griend, door slechte geestelijke en lichamelijk gezondheid, vorig jaar naar verzorgingstehuis De Wieken verhuisd.

Het echtpaar heeft vier kinderen: twee dochters en twee zonen gekregen waarvan 1 één zoon op 9-jarige leeftijd in 1949 door een busongelijk is overleden. Ze hebben inmiddels 6 kleinkinderen en 6 achterkleinkinderen.

Pa van de Griend is bijna zijn hele leven als (zelfstandig) zandschipper werkzaam geweest. De familie van de Griend heeft vroeger altijd in zand en grind gewerkt. De laatste 10 jaar is pa in loondienst geweest respectievelijk bij Oosterwijk (bagger en opspuiten van terreinen met zand) en vervolgens bij Visser en Smit.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.