Jongens aangesproken op springgedrag

11 juli 2005

PAPENDRECHT – Vier jongens (17, 13 en twee van 12 jaar) uit Papendrecht zijn maandagmiddag 11 juli door de politie gewaarschuwd niet meer van de Papendrechtse brug (over de N3) te springen. Dit is levensgevaarlijk. De politie kreeg de melding van een passant die zag hoe de jongens via een wenteltrap – bereikbaar via de Visschersbuurt - omhoog klommen en vervolgens van een soort plateau de rivier in doken. De politie sprak de jongens aan en noteerde hun namen. De jongens kregen een duidelijke waarschuwing. Een volgende keer krijgen zij een bekeuring.

De politie waarschuwt zwemmende mensen bij bruggen en sluizen en/of mensen die van bruggen en sluizen het water inspringen. Dit is niet toegestaan in verband met de veiligheid van hénzelf en die van anderen. Mensen die worden betrapt, krijgen een bekeuring van 45 euro. Dit geldt voor alle gemeenten in het district Alblasserwaard/Vijfheerenlanden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.